Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

NOVO: Barry Unsworth - 'U pupku joj rubin' (Profil, 2008.)



U izdanju Profila objavljen je briljantni roman dobitnika nagrade Booker Barryja Unswortha 'U pupku joj rubin'.

Thurstan Beauchamp, mladi Norman, dobavljač zabava i predstava na dvoru kralja Rogera Sicilskog započinje priču ovoga romana kao jedini koji zna potpunu priču o Nesrin, plesačici zanosno divlje ljepote.
I premda je od dječaštva zaljubljen u divnu Aliciu koja se sada vratila iz Jeruzalema kao udovica, pogled na Nesrin oduzima mu dah i golica maštu.
Ipak, priča o Nesrin odgođena je, a Thurstan je uvučen u dvorske spletke i intrige kojima nije bio u stanju umaći...

Barry Unsworth, jedan od najznačajnijih britanskih pisaca povijesnih romana, majstorski oživljava Siciliju 12. stoljeća.
Bogatim i jasnim potezima pera raspliće priču  od sastanaka u sjeni, nenadanih susreta do tajnih misija – koja je do samoga kraja složena i napeta.

Unsworth je napisao petnaest romana te je u nekoliko navrata bio kandidat za nagradu Booker, pa i za ovaj roman, a primio ju je 1992. godine za roman 'Sacred Hunger'.

Unsworth jednostavno briljantno oslikava povijesni trenutak, a čitatelja drži u napetosti od početka romana pa do samoga kraja.
The Guardian

O autoru
Barry Unsworth rođen je 1930. godine u Durhamu, a živi u Italiji. Autor je petnaest romana uključujući 'Pascali's Island' (1980.), 'Stone Virgin' (1985.), 'Morality Play' (1995.), 'Losing Nelson' (1999.), 'The Songs of the Kings' (2002.).

Godine 1992. primio je nagradu Booker za roman 'Sacred Hunger.'



Izvor: Net.hr



Post je objavljen 21.12.2008. u 07:18 sati.