Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

IZGORIO TERENAC I DIO KUĆE

SARAJEVO

Gašenje bilo otežano zbog nepristupačnog terena **** Ispituje se kako je izbila vatra...

U prizemlju kuće u ulici Prijeka česma na broju 34 u sarajevskom naselju Vratnik izbio je požar. Na mjesto požara odmah su upućeni pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade, koji su ubrzo uspjeli lokalizirati požar i spiječili širenje vatre na ostala dva kata kuće.U PVB-u Sarajevo potvrđeno je da su na mjesto požara upućena tri vozila, a s jednim vozilom i nekoliko ljudi pomoć su im pružili i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vratnik.

- S obzirom na to da je teren veoma nepristupačan, jer su u pitanju uske ulice, uspjeli smo dovesti jedno vozilo na desetak metara od kuće. I pored toga, akcijom vatrogasaca požar je stavljen pod kontrolu. Pored prizemlja, vatra je zahvatila i dio balkona prvog kata. U svakom slučaju, uspjeli smo spriječiti veću materijalnu štetu - rečeno je u PVB-u Sarajevo.

Vatrogasci su pored kuće zatekli i terenac "hyundai", koji je gorio. Za sada se pretpostavlja da se vatra s vozila proširila na prizemlje kuće. U tom momentu u kući, čiji su vlasnici trojica braće Demir, od kojih je jedan vlasnik i "hyundaija", nije bilo nikoga tako da u požaru nije bilo ozljeđenih osoba.U policiji je rečeno da su istražitelji sa vještakom za protupožarnu zaštitu obavili očevid te da će istragom biti utvrđeno na koji je način izbio požar na vozilu i u prizemlju kuće. U policiji su naveli da je, prema prvim informacijama, vatra, najvjerojatnije, ipak izbila prvo u kući pa se potom proširila i na vozilo. Dnevni avaz


Post je objavljen 17.12.2008. u 21:53 sati.