Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Predstavljanje knjige Teofila Pančića




U sklopu Dana srpske kulture koji se od 12-18. prosinca održavaju u Zagrebu, u srijedu, 17. prosinca u 19 sati, u knjižari Profil Megastore u Bogovićevoj 7, održat će se predstavljanje knjige “Peščani sprud” srpskog novinara, kolumniste i kritičara, Teofila Pančića.

Sudjeluju: Igor Mandić i Nenad Rizvanović.

“Peščani sprud” je knjiga nastala uz pomoć ili za potrebe Peščanika. To su tekstovi koje je Teofil Pančić napisao za svoju istoimenu kolumnu na sajtu pescanik.net u periodu od listopada 2007. do kolovoza 2008.

"Knjiga je dio sage koju Teofil ispisuje već nekoliko godina s intelektualne, etičke i moralne pozicije, tj. stava koji kaže da ne želi da mu se nameću stvari, da se kaže da je magarac. To je moralni minimum koji možemo svi prihvatiti. Ipak, ta pozicija teško je obranjiva zato što se već namnožilo mnogo dobrovoljnih magaraca, koji su ovde postali dominantna vrsta. Zato, ko ovu knjigu ne bude čitao, neka mu potomci do sedmog kolena budu u magarećoj klupi."
(Ivan Čolović)

Teofil Pančić rođen je 1965.g u Skoplju. Urednik je i kolumnist beogradskog tjednika Vreme, a kritičke i analitičke tekstove objavljivao je u nizu listova i časopisa iz Srbije i sa prostora bivše Jugoslavije kao i u publikacijama SAD-a, Rusije i više europskih zemalja. Dobitnik je Nagrade Jug Grizelj za 2000. godinu.



Izvor: Moderna Vremena Info





Post je objavljen 17.12.2008. u 09:05 sati.