Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Drinske mucenice!

O, skoro sam zaboravila jedan od svojih imendana...Jucerasnji blagdan Drinskih mucenica...No, srecom postoji stranica IKA, gdje brzim pregledom najnovijih vijesti Crkve u Hrvata, uspijevam sve saznati, popratiti i barem duhom sudjelovati...

IKA vijest

Vise detalja o Drinskim mucenicama

O novom biltenu

"U tekstu "Darovati život – Kristu i za Krista" o službenicama Božjim promišlja glavna i odgovorna urednica s. M. Ozana Krajačić. Ističe, kako je pet sestara Kćeri Božje ljubavi, poznatih kao Drinske mučenice, primilo posebno milost od Boga i snagu Duha Svetoga da bi u tadašnjim okolnostima rata (1941.) posvjedočile svoju ljubav prema Kristu i Katoličkoj Crkvi žrtvom života. Nastojale su što vjernije surađivati s milošću poziva u redovnički život te su se na taj način pripremile na mučeništvo. Mučenička smrt pet službenica Božjih je vjerodostojan završni "amen" njihova dotadašnjeg života i predanja Bogu i čovjeku, ističe s. Krajačić."

Isti dan proslavljena je i 10. godisnjica dragog mi Bistrickog Karmela, iz kojeg je nekako i krenuo moj cudnovati klauzurno-misijski put...Cestitke i veliki pozdravi sestrama, a posebno Raseljki - s. Alojziji, koja je u subotu proslavila i svoj rodjendan!

10. godina bistrickog Kar(a)mela : )

Toliko za sada, a sad zurim u San Miguel, pomoci p. Patriziu oko instrukcija za njegove djake, a poslije slijedi Bozicna "novena" u Sta. Aniti!

Prosle subote smo svi zajedno uredili crkvene jaslice Sv. Anite (jedva cekam staviti i te fotke, kako zupljani i zupljanke sa svojom djeciom donose svoje priloge za jaslice - mahovinu, granje, cesere...) i svi zajedno sudjeluju u njihovoj konstrukciji...Postavljeni su vec svi likovi, jedino mali Isus stize tek za Bozic, a 9 dana prije Bozica (od jucer navecer) njegov kipic putuje od kuce do kuce, uz molitvu i skromni zalogajcic u svakoj od njih, tako nas sve povezujuci i okupljajuci, u radosnom iscekivanju i odbrojavanju dana do njegova rodjenja!

Dok ja paralelno iscekujem i odbrojavam dane do rodjenja svoje 4. necakinje u Hrvatskoj - male Marije! Sto naravno isto preporucam u vase molitve! Kao svoju imendansku zelju!


Post je objavljen 16.12.2008. u 22:34 sati.