Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nksolingrada

Marketing

RAZGOVOR S TRENEROM STIPOM BALAJIĆEM NA KRAJU JESENSKOG DIJELA

U taboru se Modrih s Jadra osjeća zadovoljstvo nakon jesenskog dijela prvenstva. Šesto mjesto na drugoligaškoj tablici, sa svega tri boda zaostatka za petoplasiranim Međimurjem, pozicijom koja otvara vrata prema elitnom razredu.
Trener Stipe Balajić, zajedno sa svojim pomoćnicima Kajom Kalinićem, Nenadom Uvodićem i Edijem Rupićem (Mišo Ninčević odsutan zbog bolest), je zadovoljan počeo priču:
- Analize su potrebne, nikad nisam zadovoljan jer težim višem. No, odgovore treba tražiti u realnim granicama. Postignut je osnovni cilj, stabilizacija momčadi i miran rad koji je donio učinak, s obzirom na loše prošlogodišnje burnije razdoblje. Kako smo igrali realno je bilo uknjižiti još 4-5 bodova. S postojećim sastavom sigurno možemo bolje od ovoga. Nadasve, jer imamo dosta mladih igrača određene kvalitete, zato dobivaju priliku. Normalno je da imaju i oscilacija.

O igračkom kadru i učinku u jesenskom dijelu, Balajić veli: - Za sada se ne možemo nikome zahvaliti, jer imamo u kadru svega 20 igrača plus 3 vratara. Među njima su nedovoljno opravljeni Biuk i Marinović a upitno je kako i kada će se vratiti u formu, plus dvojica prošlogodišnjih juniora Plazibat i Rašić. Kad sam prošlog ljeta došao u klub rekao sam da mi treba 20 igrača a ne 11. Na kraju su svi oni igrali osim mladog Rašića i vratara Šolića, za kojeg mi je žao što nije dobio priliku. Moram priznati da je Višić imao najbolju polu sezonu, koliko sam ja pratio do sada. Jesenski dio su iznijeli Višić, Elez, Ljuta, Vukušić, Anić, Bratić, Žilić, Predojević, kapetan Juričić dok se nije ozlijedio, te Juras koji ga je naslijedio.

DOŠLI OVE SEZONE (8): Tonči Žilić (Hajduk), Jure Guvo (Croatia Sesvete), Ivan Elez (Zadar), Josip Šolić (Freiburg), Davor Bratić (Vukovar 91.), Ante Vukušić i Milan Mičić (Junak), Danijel Vušković (Luč Energija - Rusija)
OTIŠLI PRIJE POČETKA SEZONE(10): Ivan Glavina (Trogir), Jozo Pletikosić (Zadar), Ante Režić, Ante Domjanović (Junak), Goran Kapitanović, Lukša Boban, Mario Šunjić (Dugopolje), Nikola Žižić (Konavljanin), Stipe Đirlić (GOŠK-AC), Duje Jelaska (Jadran KS)
mp
O nastavku rada, o pridošlicama i eventualnim pojačanjima:
- Čelnici kluba trebaju se odrediti o konkretnim planovima i ciljevima, koji ovise o mnogo faktora. To ćemo napraviti ovih dana, te se nakon toga ciljano pojačati. Npr. na lijevom boku imamo samo Eleza, itd. Za određeni rezultat bitno je imati i malo iskusniju momčad, što su pokazali vodeći Slavonac i Istra, dok su ostali oscilirali, tako ispada. Osim toga ima dosta zanimljivih mladih igrača u okolici, koji bi mogli napredovati u Solinu. Naravno, da i neki naši igrači imaju svojih planova i ambicija. Očekujem još bolje igre i napredak mladih igrača. Jedino mogu obećati da će zimske pripreme biti 20-tak posto jače od ljetnih. S treninzima prekidamo 12. prosinca, a do početka priprema većina će dobiti program aktivnog odmora, naročito mlađi i oni koji su manje igrali. Svim navijačima Solina želim sretne blagdane i očekujem još veću njihovu podršku - zaključio je mladi solinski strateg Stipa Balajić (40), a na upit zašto su ove sezone vezni igrači postigli samo jedan pogodak (Vučemilović-Grgić), diplomatski je odgovorio:
- Svi oni, Predojević, Vukušić, Bratić, Vušković, Vučemilović-Grgić, Božinović, Plazibat, te donekle i Čubrilo, su različiti tipovi igrača. Jedino su Vušković i Božinović slični. No, s obzirom na mladost s njima sam zadovoljan.


Post je objavljen 16.12.2008. u 12:47 sati.