Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bellistra

Marketing

Još jedan uradak...

...mog Bečkog susjeda...
Nakon mnogih svjetskih izložbi i uradaka ,uradio je i jedan za lokalnu zajednicu u kojoj obitava..... kad odmara.


--------------------------------------------

(članak iz Glasa Istre)


OTVOREN SAKRALNO-KOMEMORACIJSKI KOMPLEKS I ŽUPNO SREDIŠTE U SVETOM IVANU OD ŠTERNE

Radost zajedničkog truda

Konačno je uz mjesno groblje i župnu crkvu izgrađena mrtvačnica, uređen trg na kojem je postavljen kip sv. Ivana Krstitelja, kao i parkiralište



VIŠNJAN -
Svečanom misom koju je predvodio porečki i pulski biskup Ivan Milovan uz mjesnog župnika Stipana Bošnjaka počelo je u nedjelju crkveno i pučko slavlje u Svetom Ivanu od Šterne. Mještani, Crkva i lokalna vlast imali su dobar razlog – nakon niza godina planiranja i nesuglasica, od kojih su neke dobile i sudski epilog, konačno je uz mjesno groblje i župnu crkvu izgrađena mrtvačnica, uređen trg na kojem je postavljen kip sv. Ivana Krstitelja, kao i parkiralište. Investicija za koju je u početku planirano nekoliko stotina tisuća kuna, realizirana je za nešto više od 1,6 milijuna.
Radovi u Svetom Ivanu od Šterne započeli su 6. srpnja ove godine, a sada je mještanima dat na korištenje »sakralno-komemoracijski kompleks i župno središte«, kako je rekao načelnik Angelo Mattich. Nakon svečane mise, okupljenim vjernicima obratili su se načelnik, predstavnik projektanta, porečkog Arhetipa, i autor brončanog kipa Bernd Fasching. Uslijedio je blagoslov središnjeg križa u novom dijelu groblja, mrtvačnice i kipa sveca uz kojega je simbolični krsni zdenac. U šatoru koji je podignut na trgu za tu prigodu nastavljeno je druženje mještana uz prigodni domjenak, jer su objekti realizirani zajedničkim trudom općinskih vlasti, Crkve i niza donatora koji su sakupili oko 200.000 kuna, a najzaslužnijima su uručene minijaturne skulpture sv. Ivana Krstitelja.










Post je objavljen 16.12.2008. u 07:26 sati.