Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/travels

Marketing

Call of Duty

Ovdje se neće raditi o dubokoumnom postu.
Ovaj post će govoriti o video igricama.
Tko ne obožava video igrice možda neće biti toliko fasciniran postom, ali svejedno pogledajte slike. Nećete požaliti
Nažalost, iako moram reći da sam prilično ponosan na tu činjenicu, poprilični sam ovisnik o igricama. Međutim hvala bogu, odgojen sam ok, pa se mogu kontrolirati do određene razine.
Budući da putujem, ne igram po par mjeseci, međutim onda kod kuće igram i po 15h u komadu.

Ako tko prati razvoj game-rske industrije, zamijetit će znate pomake u tehnologiji, grafici itd. Malo prije je bilo održan Video Game Awards 2008.
Gledajući malo po netu, razina publiciteta i spektakl kojim je show održan, pokazuju da je današnja gamerska industrija poprilično dobro stojeća. Što ne ćudi s obzirom koliko djece jednostavno previše visi na kompjuteru.

Sve u svemu, iako stare igrice ne mogu konkurirati novima po kompleksnosti, uvijek postoje one igrice koje vas podsjećaju na neka udobna siječanja. Naravno ako volite igrice.

Call of Duty 2 me podsjeća na vremena kad je faks bio lagan. Najbolji osjećaj. Kad nisam morao brinuti previše o ispitima, novcima, jel ovo, jel ono.
Podsjeća me na frendov stan, na frendov prehladani ured. Na male prostore u koje se uspjelo zgurati 6,7 ljudi.
Na igranje igrice po 10 sati u komadu, bez odlaženja na WC, ili bilo čega ostalog.
Na zabavu koja se dobila time da se moglo psovati i dovikivati razne gadosti svojim kolegama, koji vas je ubio, ili ste vi njega raznijeli.
Ah dani LAN party-ija. Suza u oku mom.

Kolega radi u gradu koji se zove Norilsk. Ovim putem mu zahvaljujem što mi je dao da iskoristim njegove slike.
Noriljsk ili Norilsk je izvorno osnovan 1935. kao sovjetski logor za prisilni rad. Najsjeverniji je grad u Sibiru Ispod grada Noriljska nalaze se jedne od najvećih naslaga nikla na svijetu. Sukladno tome, rudarstvo i obrada rude su glavne industrije. Noriljsk je središte regije u kojoj se vade nikal, bakar, kobalt, platina i ugljen.
Godine 2001. Noriljsk je proglašen zatvorenim gradom za strance, a ulazne dozvole zahtijevaju se i za građane Ruske Federacije. I da prokleto je hladno tamo.
Budući da je zatvoren za strance, imate ekskluzivno pravo da ga malo vidite, samo ovdje.

Uglavnom kad sam vidio slike, prvo što mi je palo na pamet, kako bi se ovdje mogao sakriti sa snajperom i ubijati nadolazeće Nijemce, ili Ruse. Ovisno u kojoj ekipi ste.
Zašto mi je palo to na pamet. Pa zato jer nam je tokom našeg igranja, mapa zvana Pavlov dom, bila jedna od najzabavnijih.
Iako Pavlov dom, postoji i nalazi se u Volgogradu, ili Stalingradu, koji je na drugoj strani Rusije. Pavlov dom je bio bitno strateško sjedište u borbi za Stalingrad. Klikni ovdje za više info.
Međutim jednostavno je nevjerojatno, kako još uvijek postoji grad koji sliči ovome. Ili sam ja nostalgičan, prosudite sami.

Prvo slike iz igrice:

Photobucket

Photobucket


Photobucket
Photobucket


A sad grad. Imajte na umu da je ovo snimljeno sad, a ne pred 50 godina.:

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

P.S.
Lovi me prehlada.
Ustanovio ako otvorim Red Bull, da i nakon 2 dana još uvijek ima mjehuriće. Some strong shit.
Pozdrav iz Rusije.


Post je objavljen 16.12.2008. u 13:31 sati.