Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/burza-frustracija

Marketing

Moja prva frustracija

Eto moje prve frustracije na blogu. Radi se o dizajnu. Ovom dizajnu. So simple like that.
Prvo, ne mogu dodavati elemente na stranicu jednostavnim drag-and-drop sistemom.
Drugo, slike koje želim postaviti strogo su unaprijed definirane dimenzijama i oblikom. WTF?!? Di to ima? Exactly 200x150 px i max 20 kb! Pa koji k**** mi stane u 20 kb? Niti to sa zvjezdicama! Ma daj me mojne... je**t, da, reći ću to na glas. I ne samo to! Ili, kako bi u svima nama dragoj top-shop ili nekoj drugoj sličnoj reklami, rekli: I TO NIJE SVE! - blog.hr ima točno predefiniranu poziciju MOJE slike! Na MOM blogu! Garant je i broj slova po postu unaprijed ograničen. Živjela sloboda izražavanja!

No, ovoj frustraciji dakako ima lijeka: startati na nekom drugom blog servisu koji je malo šire ruke i ne tako uskogrudan po pitanju prostora na serveru, gledati (ili čak uopće niti to!) tuđe reklame i osjećati se slobodnom barem u virtualnom životu, na SVOM blogu. Za ime Boga, pa frcaju mi reklame na sve strane, a ja ne smijem postaviti niti sliku veličine koju ja želim! Sranje. Bezveze. Eto. Moja prva frustracija pretočena u riječi. Servis živi od naguravanja silnih bannera i pop-up prozorčića po našim blogovima ali ne dao Bog da nam dopusti da ga oblikujemo kako želimo. Hmmm.... podsjeća li vas to na nešto? Državne službe ili tako nešto? Možda si samo umišljam...
No, u jedno sam posve sigurna - da nisam jedina.
O premještaju bloga na neki drugi servis još ću razmisliti, a jedino što me navodi na razmišljanje je kratkoća URL-a: nešto.blog.hr.
 

Post je objavljen 15.12.2008. u 19:27 sati.