Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/07morsky08

Marketing

mater im

Danima već osjećam užasnu mučninu u želucu i pritisak u glavi, da bi sinoć u neko doba, slučajno se poklopilo s vremenom emitiranja središnjeg Dnevnika, trčala u wc i ispovraćala "dušu i tilo".

Sinoć u večernjim satima, prije nego što će otići na svoj itekako zasluženi jednoipomjesečni pred-post-božićno-novogodišnji odmor, vrli saborski zastupnici izglasali su ovaj zakon, proizašao iz lopovskih, grabežljivih, nezajažljivih mozgova. To je bila njihova božićna čestitka svom prezrenom narodu. Ovo:

60 golf terena, 60 novih budućih uglednih bogatuna, 60 zelenih površina zaprašivanih tonama pesticida i umjetnih gnojiva i zalivanih vagonima vode, 60 zabavišta za po stotinjak bogatunskih obijesnih pederčina koji vitlaju palicama.
60 terena kupljenih po cijeni poljoprivrednog zemljišta koji država, županija, grad, općina, ali i privatni posjednik bespogovorno MORA predati izabranicima, bez natječaja i mogućnosti odabira. 60 besplatnih prenamjena zemljišta iz poljoprivrednog, šumskog, i sl. u građevinsko. 60 IZVLAŠTENJA.
I sve to po HITNOM postupku. Od državnog interesa.
Najveća pljačka od državnog interesa i sa državnim blagoslovom.

Za to su oni digli ruke. Banditi.

I to sve nije dosta, nije dosta tog neviđenog grabeža i otimačine koja nije viđena od doba feudalizma, ali ni onda jer nije postojao pojam "privatnog" ni državnog vlasništva, nije to dosta, nego mi još serviraju onih par faca, od kojih je jedan onaj bezlični, bljutavi ministar turizma i jedan investitor, da brane tu nečuvenu ideju i da mi objašnjavaju kako sam glupa i slijepa i ne vidim da se bez toga jednostavno više ne može živiti.
Pa da mi neće želudac izić na grlo!
A njima dabogda golf-palica završila tamo di Let3 drži čepove!


Photobucket

Evo jedan link
http://www.zelena-istra.hr/?q=hr/node/321


Svjetski anti-golf pokret
Zašto postoje anti-golf organizacije u cijelom svijetu, a ne postoje, na primjer, anti-rukomet ili anti-vaterpolo organizacije? Zato što, za razliku od ostalih sportova, golf tereni predstavljaju veliko opterećenje i opasnost za okoliš. Zadovoljstvo za malobrojne uz veliku štetu za sve. Ljudi se protiv golfa bore ne samo u našoj zemlji, nego i u daleko “sređenijim” i bogatijim zemljama poput Japana, u kojem je Svjetska anti-golf organizacija i osnovana. Čak se i jedna specijalizirana agencija Ujedinjenih naroda, Međunarodna organizacija rada (ILO) izjasnila vrlo kritičnim tonom o golfu: ”Realizacija golf igrališta u mnogim je državama prouzrokovala pravu katastrofu..,.” ( ILO magazin br. 39 iz lipnja 2001. - broj posvećen društveno odgovornom turizmu).


Photobucket

Ovo nije kraj...
Pisat ću još, idem malo raditi.
.......

Uljuljani u svoju sigurnost da su okruženi ovcama, naši vlastodršci niti se više ne trude upakirati svoje lopovske zakone u celofan, staviti premaz od čokolade da raja proguta, pa tek kasnije shvati da je ona čokolada imala okus, da prostite, govna.
Niti se ne trude više birati one bolje i uvjerljivije među svojim bojovnicima da nas pokušaju uvjeriti da rade za naše dobro.
Nego nam pošalju Bajsa da nam objasni.

Pa kaže meni Bajs... da jedna zemlja kao što je naša koja se diči elitnim turizmom ne može sebi dozvoliti da joj dođe "elitni" gost u dubrovački "elitni" hotel i, držeći pod rukom torbu s palicama za golf (od kojih svaka vridi, valjda, ko pola prosječnog hrvatskog stana, ili cijeli, ne znam, albanski, ili dva sela u Africi), pita recepcionera da di je najbliži teren za golf. I onda se siroti recepcioner mora zacrveniti i poslati gosta u susjednu zemlju Bosnu punu elitnih terena za golf.

I onda mene Bajs pogodi u živac, u onaj koji već danima titra, od kada čekam kako će proći u Saboru taj faken zakon. Jer u jednoj rečenici izgovori dvije fraze od kojih mi se diže kosa na glavi, a očnjaci mi nekako naglo narastu i najrađe bi zagrizli nečiju vratnu žilu kucavicu.
Te dvije fraze su, naravno, "elitni turizam u Hrvata" i golf-igrališta za "platežne" goste.

Ma... ustvari mi se više ne da pisat.
Malo sam popi...
Iden ća.



Post je objavljen 16.12.2008. u 07:59 sati.