Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

DRASTIČNO MANJE LAŽNIH DOJAVA

SARAJEVO

Centrala prikazuje brojeve i snimaju se razgovori **** Olakšan posao...

Dispečer Vladović sa telefonistom Gackićem
Ekipa "Dnevnog avaza" bila je u dispečerskom centru Profesionalne vatrogasne brigade KS. Razlog posjete bio je da se uvjerimo kako bi se uvjerila u praktičnost novog komunikacijskog sistema. Naime, ovaj sistem preko posebnog softvera prikazuje brojeve telefona s kojih se dojavljuju požari, te može snimati sve razgovore i pohranjivati podatke o intervencijama.Prema riječima dežurnog dispečera Senada Vladovića, broj lažnih dojava te blokiranja linija za dojavu je drastično smanjen.

- Prije instaliranja ove centrale imali smo velike probleme s lažnim dojavama i pozivima kojih je bilo na tisuće, pa nismo mogli ni voditi evidenciju, jer ih je bilo previše. Naše četiri linije za dojavljivanje više nisu preopterećene kao prije. Kada se javljamo, trudimo se da od onoga tko zove saznamo što više kako bi vatrogasci na terenu lakše intervenirali - kazao nam je Vladović.

U dispečerskom centru se pored dežurnog nalazi i telefonista koji prespaja pozive.
- Nova centrala nam je olakšala posao. Nekada su nam linije ostajale blokirane i po dva sata, što se ne smije događati, jer se mora munjevito reagirati - rekao je telefonista Nihad Gackić. Dnevni avaz


Post je objavljen 14.12.2008. u 19:52 sati.