Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/osfbratstvo

Marketing

TREĆA NEDJELJA DOŠAŠĆA- NEDJELJA RADOSTI

I, dok tako iščekujemo Božić gledajući plamen svijeća, osjećamo kako nas radost ispunjava, radost iščekivanja i nade, radost skoroga susreta s Gospodinom.
“Radošću silnom u Gospodinu se radujem” - poručuje nam ovonedjeljno liturgijsko čitanje. Ima li veće radosti nego istinu znati, ima li veće radosti nego Svjetlo gledati i djetetom Svjetla se zvati? Radosnima nas naš Otac Nebeski želi!
Ali reći ćete: ne donosi nam naša svakodnevica baš puno radosti. Tišti nas mnogo toga, svakojake brige nam se nameću, problemi se čine nerješivi...
Možemo li onda uopće naći istinsku radost? Možemo!
U nadi, u vjeri, u ljubavi je radost. Pred Licem Božjim je radost, u zahvaljivanju za ljubav koju od Oca Nebeskog primamo, u molitvi kojom pred Njega dolazimo... Zahvaljujmo, molimo, radujmo se...
I, zapamtimo što nam Sveto Pismo ove nedjelje poručuje: “Radujte se uvijek! Bez prestanka molite! U svakoj prilici zahvaljujte, jer to je za vas volja Božja u Kristu Isusu!”
Ja vas pozivam, zapalite još jednu svijeću, otvorite se Duhu da zapali ljubav u vašim srcima i radosno uzviknite: Maranatha, dođi Gospodine Isuse!
sE

Post je objavljen 14.12.2008. u 09:28 sati.