Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/euklid

Marketing

Melita, vrati se!

Razočaran se ovih dana vraćam iz knjižara. Prikupljamo božićne poklone za najdraže, tražimo stare knjige za novu djecu. Nismo tražili Družbu Pere Kvržice i Vlak u snijegu jer danas je malo teško objasniti pojam zadrugara. Iako, ako mene pitate, Pero, Budala, Divljak i Milo dijete su bili baš dobra ekipa.
Nego, tražio sam Kušana. Osobito Domaću zadaću i našeg apsolutnog favorita Lažeš, Melita. Kad tamo, nema! Stara izdanja rasprodana, novih nema. Ima Koko u Parizu i Uzbuna na zelenom vrhu (krimić od formata!), ali Melite nema. A mi baš napiknuli na Melitu i brata joj Nenada koji krade mast i legendarnog profesora Vadovca. Vrlo je tužno da u knjižarama nema Melite.
A i čega ima, malo je čudno. Pitam prodavačicu za Junake Pavlove ulice; kaže mi: mislite, Dječaci Pavlove ulice. Ok. Da vidim. Kad tamo, naši stari junaci opremljeni za potrebe lektire. Kao, nova pedagogija. Knjiga sa širokim marginama, a margine ispunjene objašnjenjima i didaktikom - da se djeca upute. Junaci Pavlove ulice s didaskalijama! Pshaw.
Nego, Melita. To je prava napravda. Danas se čak nitko niti ne zove Melita. Molim da vratite Melitu u knjižare. Vratili ste Ježurku ježića (na čemu vam neću čestitati jer je potpuno idiotski da ste uopće i dozvolili da ježić bude privremeno protjeran), lijepo molim da sad vratite i Melitu.
Uostalom, kako bi rekao profesor Vadovec, reda mora biti!

Edit. Nagradno pitanje: kako se pravim imenom i prezimenom zove Kušanov Koko? Ne priznaje se ako posegnete za knjigom ili internetom. Priznaje se samo direktno iz glave. Nagrada: muzička želja. Vrijeme, sad!


Post je objavljen 13.12.2008. u 00:30 sati.