Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nespula

Marketing

MVS Nešpula osvojila srebro u Beču

Mješovita vokalna skupina „Nešpula" KUD-a Matko Brajša-Rašan iz Pule predstavljala je Hrvatsku na prestižnom pjevačkom natjecanju „25. International Franz Schubert Choir Competition & Festival 2008" u Beču od 13 do 16 studenog 2008 godine uz potporu Ministarstva kulture RH.
Natjecanje koje je organizirala interkulturna organizacija Musica Mundi objedinjuje u svojem spektru djelovanja najveća svjetska zborska natjecanja, među kojim i zborsku olimpijadu koja je ove godine održana u Grazu, Austija . MVS„Nešpula" je, pod vodstvom umjetničke voditeljice Tatjane Merkl, osvojila srebrnu diplomu u kategoriji komornih sastava u konkurenciji zborova iz cijeloga svijeta.
Kao jedini predstavnici Hrvatske MVS „Nešpula“je zaista u najboljem svijetlu zastupila svoju zemlju na ovom prestižnom natjecanju, osvojivši srebrnu diplomu.
Skupina se na natjecanju predstavila zahtjevnim repertoarom. Uz klavirsku pratnju Vinke Burić, „Nešpula" je izvela obaveznu kompoziciju „An die sonne" Franza Schuberta, zatim su se tu našle poznata „Locus iste" Antona Brucknera, Palestrinina „Super flumina babylonis", „Delat ću brajde" Damira Bužlete, te „Adventi enek" Zoltana Kodalya.
Dan prije samog natjecanja, MVS „Nešpula“ je održala koncert u prepunoj crkvi „Schubertkirche" u centru Beča i oduševila publiku koja ih je popratila burnim pljeskom koji je rezulirao sa dva bisa.
Unatoč velikoj konkurenciji, „Nešpula" se istaknula svojim neobičnim i energičnim pristupom kompozicijama što je rezultiralo tako velikim uspjehom. Važno je naglasiti da je skupina za sudjelovanje na natjecanju prošla selekciju gdje je izabrana putem preslušavanja audio snimaka.


Post je objavljen 12.12.2008. u 15:40 sati.