Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

JURMAN OPTUŽUJE DVU ENERGU ZA ZLOUPORABU PRORAČUNSKIH SREDSTAVA

ĐAKOVO

Vozilo koje je pokrenulo lavinu
Zapovjednik Zapovjedništva Vatrogasne zajednice Grada Đakova Antun Jurman za ponedjeljak u 10 sati sazvao je konferenciju za novinare na kojoj će javnost izvijestiti o ozbiljnim optužbama na račun Dobrovoljne vatrogasne udruge Energe koju optužuje da je lažnim prikazivanjem broja vatrogasaca na dislokaciji na Jadranu iz državnog proračuna godinama otuđivala sredstva. „Takvim i drugim protu zakonskim radnjama državni proračun oštećen je za više milijuna kuna“, navodi se u Jurmanovu dopisu. Osim toga, Jurman skandalom i blamažom, u kojoj je sudjelovala potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i gradonačelnik Ante Raspudić, naziva dodjelu ključeva novog vatrogasnog vozila DVU Energi, koja je , kako navodi, na temelju krivotvorenih dokumenata proglašena središnjom postrojbom za Grad Đakovo.

Prozvani Zlatko Kajmić zatečen je tvrdnjama Antuna Jurmana i, kako kaže, nema nikakvog komentara na iznesene optužbe. Kajmić tvrdi da nema ni informacija o tome da se vodi bilo kakva istraga u vezi DVU Energe i njega osobno.
O Jurmanovim optužbama ništa ne zna ni Ćiko Šimić, predsjednik DVU Energe. Neka službeni organi rade svoj posao, zaključuje Šimić.Kao članica Vatrogasne zajednice Grada Đakova, DVU Energa, kako doznajemo, očekuje poziv za sudjelovanje na toj konferenciji za novinare.

Ni gradonačelnik Ante Raspudić, kako je izjavio za naš Radio, nema informacija o tome da se vodi kriminalistička obrada. Što se tiče primopredaje vozila, kaže da je na njoj sudjelovao kao pozvani gradonačelnik. „Optužbe pojedinaca za kriminalne radnje morat će se uputiti dojučerašnjem gradonačelniku jer ja o tome nemam nikakvih saznanja“, rekao je Raspudić, poručivši da će se osobno založiti za depolitizaciju Vatrogasne zajednice i DVD-a Đakovo. „Nije dobro da u tim tijelima sjede političari, struka treba upravljati tom humanitarnom djelatnošću“, konstatirao je.

Glasnogovornica Policijske uprave osječko-baranjske Edita Rotterbauer potvrdila nam je da se vodi istraga protiv DVU Energe. Radio Đakovo


Post je objavljen 12.12.2008. u 14:40 sati.