Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/samo

Marketing

Dok Došašće traje...


slika preuzeta s ovog bloga

Već je puno vremena prošlo od početka Došašća, bliži nam se treća adventska nedjelja.
Lagano popunjavam popis dužnosti za posljednjih desetak dana prije Božića: oprati prozore, okititi balkon, poslati čestitke, ispeći kekse. Imam i nekoliko želja za koje bih voljela da se ispune. Jedna od njih je bijeli Božić. Bojim se da će ti bijeli Božići posve iščeznuti i da ćemo ih se ubrzo prisjećati kao nekih davnih slika.

A možda će u budućnosti i izraz "predblagdansko vrijeme" postati sinonim za kolektivnu čangrizavost i ulazak u depresivnu epizodu. Naime, dogodilo mi se više puta ovih dana da sam se našla u grupi ljudi koji čekaju. Na pošti, u banci, i slično. I, iako se uvijek nađe nekolicina živčanih nametljivaca koji svima pokvare trenutak, razina međusobe netrpeljivosti koja ovih dana hara tim mjestima premašuje sva očekivanja. Ne razumijem zašto je tome tako. Zašto je taj naš prosinac toliko užurban mjesec.
No, bilo kako bilo, vrhunac "predblagdanskog vremena" u mojem malom svemiru nije rezervacija skijanja u S.Moritzu niti kupovanje skupe haljine za doček. Vrhunac je nalaktiti se na onu drvenu kućicu u Bogovićevoj, naručiti dva kuhana vina i grijati si uške.
Baš je malo čovjeku potrebno da bude sretan. Samo treba otvoriti srce.

Post je objavljen 12.12.2008. u 14:20 sati.