Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tatjanaholjevac

Marketing

Otvoreni pogled na Grad

Lijepi pozdrav,

Da, brzo je prošlo i izbori su blizu. Zato sam odlučila pokrenuti svoj blog ponovno i uz pomoć svojih suradnika komunicirati ovim putem s vama. Razlog je jednostavan. Želim nam svima pomoći da živimo u jednom boljem i ljepšem gradu. Znam, svašta ćete možda reći ili pomisliti ...ali mislim da sam na mjestu predsjednice Gradske skupštine Grada Zagreba učinila koliko sam mogla obzirom na funkciju Skupštine. Trudila sam se pomoći što više, a nadam se da ću uz Vašu pomoć moći ponovno i još i više!

Za one koji me ne znaju, eto par crtica o meni. Nakon poslovne karijere ( Vipnet, AT&T, HPT), početkom 2005. odlučila sam se i politički aktivirati, te sam uz pomoć prijatelja i dragih suradnika osnovala svoju Nezavisnu listu i kandidirala se na izborima Zagrebu u svibnju 2005.. Dobili smo povjerenje 6,97% građana Zagreba, te smo u želji da pomognemo Gradu u kojem živimo, sklopili programsku koaliciju sa Socijal-demokratskom partijom u Zagrebu. Tako sam preuzela mjesto predsjednice Gradske skupštine Grada Zagreba.

Svoje političko djelovanje temeljim na ideji da politiku i razvoj društva, baš kao i poduzetništvo, moraju voditi odgovorni i obrazovani stručnjaci. U svome radu zalažem se za prijenos Distribucijske telekomunikacijske kanalizacije u ruke lokalne samouprave, razvoj društva utemeljenog na znanju i poticanje inovatorstva. U međunarodnom djelovanju inicirala sam brojne aktivnosti koje vode što bržoj integraciji Grada Zagreba i naše zemlje u Europsku uniju.

Studirala sam na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu, kao jedna od rijetkih žena u to vrijeme a tamo sam i magistrirala i postala znanstvenom suradnicom na Fakultetu. Od 1968. radim u Hrvatskoj pošti i telekomunikacijama (danas HT) na raznim funkcijama, a ponosna sam jer sam Saveznoj skupštini bivše države bila autorica amandmana kojima je odobrena izgradnja današnje zgrade Hrvatskog radija i televizije na Prisavlju, te amandmana kojima je ostavljena kontrola leta zagrebačkom aerodromu Pleso i uređeno uvođenje europskog izračunavanja vremena u bivšoj državi.

Tijekom rata od 1990. do1994. godine bila sam direktorica Magistralnog centra Hrvatske pošte i telekomunikacija gdje sam između ostalog, osigurala neometano funkcioniranje hrvatskih telekomunikacija. U isto vrijeme priključila sam Hrvatsku kao novog operatora međunarodnim organizacijama i time nas povezala s europskim i svjetskim operatorima. Od 1995. do 2000. radila sam u Beču kao rukovoditeljica međunarodnih službi i komunikacija u AT&T-u, vodećoj svjetskoj telekomunikacijskoj kompaniji. 1. srpnja 2000. godine dolazim natraga u Zagreb na mjesto predsjednice Uprave i izvršne direktorice prvog privatnog mobilnog operatera u Hrvatskoj, VIPneta. U tom razdoblju sam jedina žena u Europi na čelu mobilnog operatera. 2002. imenovana sam pomoćnicom ministra za poštu i telekomunikacije u Ministarstvu pomorstva, prometa i veza, gdje sam vodila izradu novog Zakona o telekomunikacijama i Zakona o pošti. 2003. godine proglašena sam u izboru časopisa Zaposlena najuspješnijom ženom i poduzetnicom godine...

Eto toliko za sada, do sljedećeg puta ostajte dobro!

Tatjana Holjevac


Post je objavljen 12.12.2008. u 12:23 sati.