Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kike

Marketing

Him

Kada je HIM nastao 1991. bio je bend sastavljen od tipičnih tinejđera koji su željeli u potpunosti iskoristiti život i dospjeti do najviših granica. HIM je tada imao četiri člana a samo su dva bila stalna, Ville Valo i Mige Amour. Ville je snagu glazbe osjetio u sebi vrlo rano. Njegov otac ostavio je karijeru u glazbenim vodama koju je njegov sin nastavio nekoliko godina kasnije. Zbog glazbe je Ville odlučio napustiti školu a njegovi su roditelji razumijeli žudnju i vidljivu ljubav za glazbu u sinu pa su ga poticali da radi ono što voli. Ville je svirao bass i bubnjeve u različitim lokalnim bendovima i radio u očevom sex shopu. U vrijeme kada je HIM postajao više od crteža na papiru Ville je bass prepustio Migeu i primio mikrofon dok je gitaristički dio bio Lindeov posao. Bubnjar Patka došao je iz gradića Lappeenranta i tako je bend naziva His Infernal Majesti započeo karijeru. HIM danas nema mnogo veze sa His Infernal Majesty. Bend je svoj prvi koncert odsvirao u Helsinkiju 1991., zahvaljujući bliskom prijatelju. No, bend tada nije nastupio pod imenom HIM, u Tavastiji su se pojavili pod imenom Kifferi. Riječ Kifferi znači crna osoba, i prirodno su pobudili nezadovoljstvo među Villeovim prijateljima pa je ime zahvaljujući njima promijenjeno, prvotno u His Infernal Majesty, potom u HIM.



2003. bend je okrenuo novu stranicu u Velikoj Britaniji, uglavnom zahvaljujući Margerinoj pomoći jer on je učinio HIM popularnim kod populacije skatera, potpuno drugačijom od HIM-ovih fanova.
te godine bend je objavio četvrti album naziva "Love Metal" snimljen u Finnvox studiju koji je odlično prihvaćen i u američkim medijima, posebice u časopisima Kerrang i Rolling Stone. Do ovog albuma HIM nije našao šire poklonike u SAD-u a po objavljivanju albuma, u veljači 2004., te godinu dana kasnije našli su se na američkoj turneji.
2004 god band objavljuje kompilaciju hitova 1997-2004 i dvije nove pjesme ˝solirary man˝ i ˝and love said no˝te iste god objavljuju i svoj prvi dvd sa spotovima,intervjuima,live spotova,biografijom i jos mnogo toga.
HIM je 27. rujna 2005. te dan kasnije, 28. rujna 2005. u SAD-u objavio novi studijski album "Dark Light" a najavljeno je da će bend s ovog albuma objaviti 6 singleova od kojih je prvi "Rip Out the Wings of a Butterfly".
HIM je poznat i po svom simbolu, heartagramu koji kao spoj srca i pentagrama simbolizira savršeni kontrast između života i smrti ili ljubavi i mržnje a nacrtao ga je sam Ville Valo. Slijedeći Valove riječi heartagram je balans između dobra i zla, dvije osnovne tematske okosnice njegovih stihova. Heartagram je apsolutni simbol benda, nešto poput yina i yanga, balans između života, ljubavi i smrti...
btw ja bih htijela nadodati da u pjesmi ˝join me in death˝ tema nije smrt nego romeo i julia jer mnogi koji slusaju HIM radi te pjesme,uglavnom tinejdjeri koji misle da su deprimirani,misle da je upravo smrt tema i da je ona odraz nekih njihovih ˝mracnih˝ misli....


Post je objavljen 12.12.2008. u 12:22 sati.