Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dijamantnidvorac

Marketing

Neka se glas građana čuje

Prošle nedjelje u crkvama i vjerskim objektima drugih vjerskih zajednica potpisivala se peticija povodom 60. obljetnice Opće deklaracije o ljudskim pravima Ujedinjenih naroda. Brojna prava iz deklaracije, a koja su skladna vjerskim vrijednostima se na različite načine ugrožavaju, poput prava na život, obitelj, odgoj i obrazovanje u skladu s odlukom roditelja.
Povodom te peticije., na HRT-u-u utorak bila je emisija «Otvoreno». Oduševljen sam s emisijom, jer se jako rijetko govori o spomenutim temama.

Udruge koje promiču liberalne vrijednosti i zalažu se za seksualne manjine imaju velik medijski postor. Glas većine se gotovo nikada ne čuje. Problem je u tome, što je većina do sada uglavnom bila pasivna i nije se izborila da se njeno mišljenje čuje.

Što se mene tiče, protiv sam fizičkog nasilja nad homoseksualcima i svih drugih oblika nasilja i maltretiranja. Oni također imaju pravo na život, rad i razmišljanje. Ali sam protiv toga, da se njihova homoseksualna zajednica izjednači s brakom između muškarca i žene, jer to nije isto i ne može ni biti. Protiv sam i da im se dozvoli posvajanje djece. Protiv sam toga, da se omaložava vrijednost braka i obitelji. Protiv sam toga, da se djeca oduzimaju siromašnim roditeljima, što se i događalo u Hrvatskoj. Pravoslavni svećenik (proto) u emisji «Otvoreno» je rekao, da se društvo umjesto da oduzima djecu, treba pobrinuti, da se materijalno pomogne takvim obiteljima.

Problem je što se mnogo toga odvija tajno izvan očiju javnosti. Primjer za tojeovaj slučaj: Francuska je podnijela inicijativu, da se u svijetu zabrani ubijanje, mučenje i zatvaranje homoseksualaca, što se i danas radi u oko 90 država u svijetu. To je u redu i katolici to također podržavaju. Hrvatska je podržala tu inicijativu Francuske.
Problem je što oni koji su donijeli tu odluku, nisu obavijestili javnost o tome. Koliko se još takvih odluka donosi daleko od javnosti. Niti se provodi javna rasprava, niti se pita javnost za mišljenje, a kada se donese odluku uopće ni ne obavijeste javnost. A to je odlučeno u ime Hrvatske, a da hrvatska javnost ni nema pojma o tome.

U javnosti se izbjegavaju teme o pobačaju, umjetnoj oplodnji, eutanaziji i sl. Tko je detaljno obavijestio građane Hrvatske o tome? O tome zna, samo onaj tko se sam išao informirati. A kada nešto i kažu o tome, to je obično jednostrano, ne kaže se ono najbitnije ni sve što treba reći.

Pojedine udruge, koje broje mali broj članova, žele progurati neke svoje stavove, koji idu njima u prilog. Tako žele da svaki liječnik u Hrvatskoj izvodi pobačaj, bez obzira da li se njegova savjest protivi tome i bez obzira da li on to želi ili ne. Žele prisiliti liječnike, da to čine bez obzira na Hipokratovu zakletvu i savjest liječnika.
Trude se smanjiti vrijednost braka i obitelji. Svaki incident koriste u te svrhe O pozitivnim vrijednostima braka se šuti, a loše stvari se stavljaju na naslovnice novina.
Žele, da djecu odgajaju škole po njihovom ukusu, čak da se roditeljima oduzmu djeca, ako roditelji pričaju negativno o homoseksualcima, pobačaju,kontracepciji i sl.

Na najčitanijim internetskim forumima na hrvatskom jeziku (www.forum.hr i www.index.hr/forum) u podtemi Religija, ima puno tema, koje su antikatoličke, poput tema: «da li su Bog i Sotona prijatelji?»,»Da li je Nazaret uopće postojao u Isusovo vrijeme?», «Božić se slavi na krivi dan?», «hoće li religije nestati?» i sl. Imam dojam, da na forumu o religiji, najmanje ima katolika, a ateista, sotonista i nedefiniranih ima jako puno. Kako njih zanima religija, a katolici ni na internetu, gdje mogu biti anonimni ne usude se reći svoje mišljenje i prepasivni su.

Vrijeme je da se svatko od nas probudi, aktivira i da počnemo govoriti svoje mišljenje u javnosti. Prave životne vrijednosti se napadaju, a katolici uglavnom šute. Drugi nam kroje sudbinu, a mi spavamo. «Zlo se događa, jer dobri ljudi ne čine ništa». Govorite, pišite blogove, sudjelujte na internetskim forumima, pišite peticije, pišite prosvjedna pisma, molite, samo učinite nešto, šutnja nije IN, neka se naš glas čuje! «Tko hoće, nađe način. Tko neće, nađe ispriku.»


Post je objavljen 11.12.2008. u 23:34 sati.