Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/artificiallife

Marketing

It's all been a Blur

Blur je moj najdraži bend. Onako u globalu, kada sagledam što je sve bilo, što sam uz njih sve doživjela, odrastala i prošla. Mogu sada raditi gluposti do kraja života (kao npr. ostariti, zdebljati se, oćelaviti...hihi), ali kod mene će uvijek imati dovoljno kredita da ih i dalje volim. Muzički su me obogatili i jednostavno volim njihov quirky osjećaj za muziku iako sam svjesna činjenice da ih većina percipira kao brit pop poppy the poppiest bend. Najvolim ih iz razloga što imaju razne aspekate glazbe u omjeru i na način koji je taman po mome ukusu - melodije, text, neobična rješenja i strukture, inventivne gitarske dionice, a sve u odličnom pop celofanu.

I onda mi jučer stigne mail da Blur imaju reunion i da 3.7. sviraju u Hyde parku u Londonu. Za fanove special offer kupovine karte dva dana prije nego što je ostali mogu kupiti i tako sam bez puno razmišljanja danas postala ponosni vlasnik karte za Blur koncert. Taman mi je trebao neki razlog da opet malo skočim do Londona, još će mi i zafalit do tada :)

Blur sam gledala dva puta - oba puta u Beču. (I jednom sam gedala Grahama solo u Londonu - bilo je fora, ali pre punk, a on ima tako krasnih 'balada'). Prvi Blur sam gledala prije, isusebože, 11 godina i tada sam ih čak intervjuirala i fotkala na presici (ja i još nekolicina austrijskih novinara), friško nakon što im je bio izašao Blur album. Bilo je preodlično. Drugi put sam ih gledala bez Grahama i to je bio jedan od najgorih koncerata u mom životu. Zvuk je bio grozan i sve skupa nije imalo nekog smisla. Ako ovaj treći bude barem neka sredina (više uopće nisam supporter masovnih koncerata, a pogotovo ne onih na otovrenom), ja ću biti sasvim zadovoljna :) Jeeej!

Post je objavljen 10.12.2008. u 21:59 sati.