Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mladizupeig

Marketing


Image Hosted by ImageShack.us




KRIMIĆ

Tada reče Bog: "Načinimo čovjeka na svoju sliku i priliku!"Postanak 1:26

Riječ krimić nalazimo u riječniku , a znači detektivska priča. Najznačajnija detektivska priča svih vremena je traženje odgovora na pitanje: "Kako je sve nastalo?"
Neki bi radije da u Bibliji piše: "U početku, Bog nam nije trebao!" Takvi ne žele čuti: "U početku stvori Bog nebo i zemlju", ili "Načinimo čovjeka na svoju sliku i priliku!"
Oni radije vjeruju da je nakon eksplozije energije i materije, na neki način atmosfera oblikovala život. Zatim su se jednostanični organizmi preobražavali u vrlo složene oblike života kakvi danas postoje.
Ne trebamo Boga, kažu takvi, jer se sve dogodilo prirodnim putem i slučajnim odabirima. Na Zemlji i u atmosferi, sami od sebe, silom koja je imala plan kojeg nitko nije napravio, stvoreni su uvjeti za nastanak i nastavak života koje po njima, nitko nije sačinio.
Kako tumačimo rečenicu: "U početku Bog", bit je svega. Ili ćemo vjerovati Njegovoj riječi i svemu što Njegova riječ tvrdi, ili ćemo vjerovati da je naš život rezultat slučajnih i nepromišljenih lančanih reakcija. Kakve li razlike od izjave: "Načinimo čovjeka na svoju sliku i priliku!"
U početku. Je li to bio Bog? Ili neka slučajnost? Naš odgovor na ta pitanja, otkriva štujemo li ili ne Stvoritelja svemira i svega postojećega, Boga koji je sve stvorio.

- Dave Branon


Tebe Boga hvalimo, slaveći Tvoja sveta djela,
Tvoju moć veličamo, divi Ti se cijela zemlja.


Jedino je Bog mogao stvoriti svemir iz ničega.

Post je objavljen 10.12.2008. u 20:02 sati.