Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

POLJOPRIVREDNICIMA GRADA ZAGREBA BESPOVRATNO 4. 710. 715 KUNA

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE RIBARSTVA I RURALNOG RAZVOJA SUFINACIRA


U Poglavarstvu Grada Zagreba 8. prosinca upriličeno je potpisivanje 44 ugovora na ime novčanih potpora za sufinanciranje programa ruralnog razvoja za područje Grada Zagreba.
Novčana sredstva i to 4.710.715 kuna pripalo je osobama koje su se za sredstva izborile Natječajem koje je u mjesecu kolovozu raspisala Uprava za ruralni razvoj Ministarstca poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. Spomenuta financijska sredstva su podjeljena na ime pet Mjera iz ruralnog razvoja i to: Mjera 2 «Školovanje ( edukacijski kampovi, stručna obuka, srednje škole) seoskih žitelja iz oblasti poljoprivrede, ribarstva šumarstva, lovstva i ruralnog razvitka», Mjera 4. « Osnivanje i razvoj udruga poljoprivrednih proizvođaća, uzgajivača riba i školjaka te strojnih prstenova», Mjera 5 « Ulaganja u obiteljska poljoprivredna gospodarstva, uzgajališta riba i školjaka, privatne šume te uzgoj divljači (objekti i oprema za poljoprivredu, akvakulturnu, šumarsku i lovačku proizvodnju) » , Mjera 8 « Obnova i razvitak sela i seoskog prostora (ruralna infrastruktura, zaštita okoliša, uređenje zemljišta, ribarstvo, šumarstvo, lovstvo, diversifikacija djelatnosti )» i Mjera 9 «Razvoj seoskog lovnog i ribolovnog turizma».

Sredstva za sufinanciranje su bespovratna, a određena su temeljem dokumentacije o vrijednosti projekta poslanog na Natječaj.

Potpisivanju ugovora svakog pojedinca s Ministarstvom poljoprivrede na dodjeljeni iznos, uz ravnateljicu Uprave za ruralni razvoj ing. Željku Gudelj Velaga i državnog tajnika mr.Josipa Kraljičkovića prisustvovao je i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić.


Post je objavljen 09.12.2008. u 10:36 sati.