Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

TOTALLY WIRED PONOVO, U REXU

Image Hosted by ImageShack.us

U četvrtak 11. decembra, sa početkom u 20 h u Kulturnom centru Rex, Dis-patch festival će još jednom predstaviti dokumentarni film "Totally Wired", irske rediteljke Niamh Ahern. Film je imao svoju svetsku premijeru u sklopu ovogodišnjeg, 7. izdanja festivala Dis-patch koji je održan u periodu 11-20. oktobra u Beogradu, u međuvremenu je prikazan na još nekoliko evropskih festivala, a u pripremi je i DVD izdanje.

"Totally Wired" je debitantski dugometražni dokumentarni film irske rediteljke Niamh Ahern. Koristeći svoj glas autsajdera u Berlinu, ona nam predstavlja priču još jednog autsajdera - Andreasa Schneiedera, i njegove jedinstvene vizije analognog sveta. Sa akcentom na analognim proizvodima koje prave uglavnom manji proizvođači, prodavnica Schneinder's Buero je most između onih koji stvaraju alat elektronskog zvuka i onih koji taj alat koriste da bi stvorili muziku. Sa jedne strane Dopefer, Vermona i MFB, a sa druge Richie Hawtin, Ricardo Villalobos i Trent Reznor. Prvi proizvode instrumente, drugi ih kupuju, a između njih stoji Andreas Schneider. U filmi govore brojni muzičari i izumitelji, a među njima i Dieter Dopfer, Junior Boys, Rocardo Villalobos, Cassy, Ken MacBeth, Anthony Rother, Jessica Rylan, Daniel Miller (osnivač Mute Records), Wowa Cwejman, Magda, Marc Houle i Max Loderbauer.

Ova filmska projekcija poslednji je program u produkciji Dis-patcha u 2008. godini, a ulaz na projekciju u četvrtak je besplatan!

posted by relja

Post je objavljen 09.12.2008. u 22:43 sati.