Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/swett-girls

Marketing

konji...........

kao što svi znate ja (petra)jako,jako,jako,volim konje......naprosto luda sam za njima.............i naravno da se bavim jahanjem...........zato ću ovaj post posvetit njima.................kao što većina zna i misli konji su jako lijepe i velike životinje.......ima mnogo mnogo vrsta konj kao npr.
LIPICANSKI KONJ:Oblik tijela je polozeni cetverokut. Glava je izrazito suha, s blago konveksnom pro? lnom linijom. Vrat je lijepo savijen, visoko nasaden što posljedicno ima nizak i dug greben, slabo izrazen. Leda su duga, cesto nešto spuštena, ali vrlo široka i jaka s kratkim, širokim spojem. Sapi su mišicave, okrugle i duge s visoko nasadenim repom. Prsni koš je dosta širok i dubok, a rebra zaobljena. Lopatica je duga i dobro polozena, a podlaktica kratka izazivajuci visok hod, akciju prednjih nogu, što je posebna odlika lipicanaca, a naslijedena je od španjolskih konja. Noge su košcate i jake, zglobovi su vrlo dobro razvijeni, široki, cvrstih tetiva kao i kopita. Rep i griva imaju ? nu i gustu strukturu. Lipicanci su najcešce sive boje dlake, koja u dobi od 8 do 10 godina potpuno izbijeli. Karakterizira ga dobra cud, velika poslušnost, sposobnost za dresuru, izvanredni hodovi te sigurnost. Prirodno je nadaren za španjolski korak (Španjolska kraljevska škola jahanja u Becu), nadmašujuci tako sve ostale pasmine konja koje nemaju andaluzijske krvi.
ARAPSKI KONJ:Romanticni ARAPSKI KONJ smatra se najljepšim u konjskom svijetu. Malog je rasta i posjeduje nevjerojatnu brzinu koja se razvijala kroz povijest trcanja po pustinjskom pijesku. To je i razlog što Arapski konj, osim svojim egzoticnim izgledom, ocarava na trkacim natjecanjima svojom brzinom.
Image Hosted by ImageShack.us

ENGLESKI PUNOKRVNJAK :je došao na svijet krizanjem arapskog pastuha i engleske kobile pa je tako od svog tate naslijedio brzinu kretanja. Stoga ova vrsta konja postize zavidne rezultate u trkama, preponskom pa i u dresurnom jahanju.
HAFLINGER: ima titulu najsimpaticnijeg i najegzoticnijeg konja. To je konj alpske rase, nizeg rasta, malog nabitog tijela, smede dlake i puno svijetlije neukrocene grive i repa. Koristi se uglavnom za vucu saonica ali i za rekreativno jahanje te ponekad za cirkuske tocke voltaziranja.
HOLSTEINSKI KONJ: je pasmina koja u Hrvatskoj postoji od 1981. godine. Njihov uzgoj zapoceo je u Krizevcima a traje i danas. Zbog svoje grade i ostalih kvaliteta ovaj konj uspješan je i u preponskom i u dresurnom jahanju te u military-u.

e to bi bilo to za danas.......ne mogu više pisat..........

jedna slika:Image Hosted by ImageShack.us



Post je objavljen 09.12.2008. u 17:28 sati.