Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mirnalovesnoname

Marketing

CRNOGORSKA PJEVAČICA NA FERAS-U OSVOJILA PET NAGRADA, ALIBABIĆU I MAROVIĆU PO JEDNA

Vrnjačka Banja – Trijumfom Podgoričanke Milene Vučić završen je peti Radijski festival FERAS. Ona je osim glavne nagrade gran prija, osvojila i priznanje za najbolji scenski nastup, nagradu medijskih partnera, kao i nagradu publike koja je glasala putem SMS-a i govornog automata. Danijel Alibabić osvojio je nagradu publike koja je glasala putem Interneta, dok je Bojanu Maroviću pripala nagrada slušalaca Radija S. Nagradu stručnog žirija organizatori su dali gošći iz Slovenije Rebeki Dremelj, dok je Armin Muzaferija proglašen za debitanta festivala. Najbolji bend festivala je “Mogul” dok je najbolji interpretator Jelena Radović.

- Baš sam iznenađena. Ne mogu da vjerujem da sam obje noći nastupala trinaesta i da sam na kraju osvojila toliko nagrada. Ispalo je kao da mi je to srećan broj iako ih ja nemam, niti vjerujem u takve stvari. Ideja ovog festivala da se tokom dva mjeseca puštaju pjesme izvođača na radio- stanicama je odlična i to je veoma dobra promocija za učesnike. Emitovali su se i spotovi na televizijama, mada ja, nažalost, nijesam uspjela svoj da uradim od silnih obaveza. To ću svakako odraditi ovih dana. Radijski festival je takođe dobar kao marketing pjevačima, jer se njihove pjesme emituju i na mnogim radio- stanicama u
okruženju – kazala je za „Vijesti“ apsolutna pobjednica festivala Milena Vučić.

Ona je dodala da su svi festivali isti, ali da se ovaj razlikuje po tome što se pjeva uživo i što učesnici mnogo ranije mogu da prezentuju svoju pjesmu.
- Posebno mi je draga nagrada publike, kao i ona koju sam dobila za scenski nastup. Kada smo na sceni, svi smo mi isti i nikog niije briga odakle smo. Ja sam se u to uvjerila, jer publiku interesuje samo pjesma. Svi pjevači iz Crne Gore koji su dobili neko od priznanja, to su i zaslužili - priča mlada pjevačica, koja kako kaže, nije očekivala pobjedu.

- Svi su ovih dana pričali o tome kako sam favorit, ali ja sam bježala od toga, jer sam se pomalo plašila pobjede. Vjerovala sam u svoju pjesmu, ali nijesam vjerovala u pobjedu – riječi su Vučićeve.
Bojan Marović, koji je imao 38 poena i prema zbiru glasova završio na drugom mjestu, kaže da mu je nagrada publike najbitnija, a da ostalo neće komentarisati.

Direktor RTVS i organizator takmičenja Zoran Anđelković se na konferenciji za novinare koja je održana po završetku festivala zahvalio svim učesnicima.
- Ovaj festival prenosilo je 25 televizija, a bilo je akreditovano 70 novinarskih kuća. Bili smo u velikoj dilemi povodom preseljenja festivala iz Beograda u Vrnjačku Banju. Ipak, uspjeli smo u tome, jer pop muzika treba da se širi i van Beograda – rekao je Anđelković.

U posljednjoj noći manifestacije bile su uručene i godišnje nagrade, a publika je mogla da čuje i miks pjesama Aleksandre Radović i Marije Šerifović koje su izvele numere Aleksandre Milutinović, proglašene za tekstopisca godine. Dženan Lončarević koji je dobio nagradu za baladu godine kazao je po završetku da se dobro čuo na stejdžu, aludirajući na skandal “Alkapulko” benda u režiji njihovog menadžera Saše Mirkovića (oni su dan ranije tvrdili da su produkcija i organizacija katastrofalne). Jedan od lapsusa domaćina festivala izazvao je gromoglasan aplauz i smijeh u pres sali. Naime, voditeljka je, umjesto da proglasi Željka Joksimovića za kompozitora godine, prozvala Željka Mitrovića, direktora Pink televizije.

Poslije svake festivalske večeri priređivani su after partiji na kojima su prisutne zabavljali Saša Kovačević, Milena Vučić i “Feminem”.
Milena Vučić je osim statue Radijskog festivala dobila nagradu od 5.000 eura.

Danijel prvi čestitao

Dobitnik jednog od priznanja FERAS-a Danijel Alibabić kaže da je zadovoljan organizacijom i nastupom na festivalu, da je bio uz Milenu Vučić i prvi joj čestitao, te da je njegova prijateljica zasluženo pobijedila.
- Imala je fenomenalnu pjesmu i zaista je pravi pobjednik. Ja sam dobio nagradu S-media portala, a za to zahvaljujem prijateljima na Facebooku, koji su glasali za mene. Veliko hvala svim mojim fanovima koji su došli da me bodre. Nijesam priželjkivao neku drugu nagradu, ali bi mi bilo drago da sam dobio onu za interpretaciju. Moja pjesma ima potencijal da postane hit i vidim da se sviđa publici, što je veoma bitno.

Među prvima koji su prišli da čestitaju pobjedu Mileni Vučić bila je i Romana Panić

- Sve kolege su mi čestitale, ali meni je najbitnije da su to uradili oni koji su mi dragi. Željko Joksimović, autor većine mojih kompozicija, među prvima mi je telefonom čestitao pobjedu. Zbog toga sam posebno srećna, a veoma sam zadovoljna svojim nastupom i svim što se večeras desilo - zaključila je Vučićeva.

Bojan favorit, Lambetu priznanje

Da su se organizatori pokazali kao pravi domaćini, pokazuje i to da su gostima iz ex-Yu republika dali po neko priznanje, iako nijesu osvojili dovoljan broj bodova. Tako je Lambe Alabakovski dobio nagradu novinara, iako je na oglasnoj tabli u pres centru ubjedljivo vodio Bojan Marović sa 192 poena. Mladi Makedonac koji nije prošao u superfinale nije bio čak ni među favoritima predstavnika medija.


Post je objavljen 09.12.2008. u 12:30 sati.