Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

Damir Avdić u Klupčetu

Image Hosted by ImageShack.us

U sredu, 10. decembra, 21h, u Klupčetu imaćete priliku da prisustvujete koncertu dvojice avangardnih autora Damira AvdićaDiplomtza iz Tuzle i Milana Kerezovića - Keckeca iz Novog Sada. Ono što spaja ova dva autora jeste iskrena pesma praćena zvukom gitare i upečatljiv nastup koji ostavlja dubok trag na slušaoca.

Damir je jedinstven muzičar na ex jugoslovenskoj sceni čija muzika, isprepletena u blues rock/hard core matrici, vas pogađa direktno, bez kompromisa. Iskreno, hrabro Damir Avdić nam ispreda svoju priču/pesmu praćenu gitarskim rifovima. Damir je one man show u bukvalnom smislu reči. On komponuje svoje pesme, peva ih i svira na električnoj gitari i kada slušate njegovu muziku ujedno i pratite autorsku genealogiju ovih pesama. Damir Avdić kao da pravi svoju muziku tu, pred vama i spontano vas uvlači u svoju priču. Njegov raspomamljeni ”sevdah”, podebljan bučnim gitarskim rifovima, priča nam najnevoravatnije pesme o ljudskoj duši. Damir jednostavno priča o sebi i pušta gitaru da iznese emocije koje nose njegove pesme. Možda je zato i njegova muzika tako neposredna i iskrena.

Pre Damira Avdića nastupiće Milan Kerezović alias Keckec. Ovo će biti drugi Keckecov nastup u Klupčetu. Keckecov talenat i šarm brzo osvajaju publiku. Lako se prihvata zajedničko putovanje s Keckecovim pesmama kroz najhladnije tunele naše savesti, suočavajući nas sa pitanjima koja mladi autor hrabro postavlja. Kao i Damir, Keckec gitarom i stihovima priča upečatljivu, ljudsku priču.

Ova dva muzičara, vrlo komplementarnog muzičkog izraza, sigurno će vas pridobiti svojim scenskim nastupom i originalnom svirkom. Svakako je jedinstvena prilika videti ih zajedno, i zato vas pozivamo da ne propustite koncert u sredu uveče u vašem ”Klupčetu”.

Biografija: Damir Avdić

Godine 2004. izdao je album ...od trnja i žaoka Na omotu CD-a je prekrižena slika Če Gevare, a Damir o tome govori: „Ovo je album za odrasle. Ne mislim na godine, naravno. Već na one koji su svjesni da je Che Guevara danas samo brand kao Diesel, Puma, Hilfiger. Barikade danas kroji Armani. Zato su svi na njima. Nema tu ni kurca od revolucije.“Album je svojevrstan soundtrack romanu Na krvi ćuprija koji na tvrdom bosanskom slengu priča priču o ratnom i poslijeratnom vremenu u Bosni 1992. – 2002. Oba izdanja objavio je Zdenko Franjić, knjigu za izdavačku kuću Bratstvo duša, a album za Slušaj najglasnije. Godine 2008. izdaje album Mrtvi su mrtvi za etiketu Moonlee Records. Na omotu je ponovo slika Če Gevare, samo što je ovog puta njegovo lice zamenjeno mrtvačkom glavom. "Još direktniji. Ništa manje surov od njegovih koncertnih predstava, bez dlake na jeziku, urezuje se svojom oštrom gitarom ravno u podsvijest." A Diplomatz kaže: "Sistem ne muzeš razbiti izvana, eksplozijom, već iznutra, implozijom, s kojom možda i sam nastradaš. Jesi li spreman?"

Pre rata svirao u sastavu Rupa u zidu. Trenutno sa Edom Maajkom svira u sastavu Trnokop. Album ovog sastava se očekuje na proleće.

Biografija: Milan Kerezović- Keckec

Rođen 6. aprila 1981. godine u Novom Sadu. Završio Srednju muzičku školu Isidor Bajić. Trenutno studira Dizajn zvuka na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Svirao u grupama: Franja Kluz, The Grayfruits, Dinosaurusov Pupak i Marš od Bajage. Kantautorstvom se bavi tri godine. Muziku stvara uglavnom pod uticajem Toma Waitsa, inspirisan srpskom i bosanskom narodnom muzikom iz 60-ih godina, kao i paklenim životom novosadske periferije. Komponovao je muziku za animirane filmove: Kocka - Aleksandra Rota, Ko se zadnji smeje - Miroslava Jovića. Muziku za film Srce je mudrih u kući žalosti - Marina Maleševića. Muziku za predstave: Medved (Milica Stojanov), Kvarna karma (Marko Kaćanski). Kao kantautor nastupao u Sloveniji na Kantout-festu u Tolminu, na filmskom festivalu Filmski fronti, po klubovima...

Sa novosadskim muzičarima svira u sastavu keckec i acid folk orchestra.


Post je objavljen 08.12.2008. u 20:19 sati.