Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mirnalovesnoname

Marketing

ZAVRŠEN PETI RADIJSKI FESTIVAL FERAS

Vrnjačka Banja - Peti Radijski festival FERAS završen je sinoć u Vrnjačkoj Banji. U finalu je nastupilo 18 izvođača: Danijel Alibabić sa pjesmom ”Ne plači mala”, Zlatko Vujić (Kriv za sve), Jelena Radović (Slučajni prolaznik), Mogul (Oblak dima), Romana (Odlazim krišom), Ana Štajdohar (Žute sandale), Tamara Todevska (Usne k’o krv), Nebojša Racković (Divlja kupina), Darko Radovanović (S jeseni), Mirza (Najbolja), “Megamix band” (Kletva), Bane MVP feat. Kaya (Kad zatrebaš mi ti), “Feminem” (Još jedna ljubavna pjesma), Milena Vučić (Stereo veza/Llike a Radio), Armin (Ne mogu da te ne volim), Aleksandar Karađorđević (Idem, al’ ne ide), Bojan Marović (Da moja si) i Rebeka Dremelj (Slatke laži).

Prethodno je održana konferencija za novinare na kojoj su govorili organizatori i nekoliko učesnika.
- Kada su mi odredili broj za polufinale, pomislila sam. “Joj, ja sam trinaesta”. Znam da je svima taj broj nesrećan, ali iako se ispostavilo da meni nije, nadam se da u finalu neću pjevati trinaesta - kazala je Milena Vučić, obraćajući se novinarima. Njena želja, ipak, nije ispunjena, jer je pjevačica u finalu dobila isti “baksuzni” broj.

Na pitanje da li je opterećuje to što je uoči finala smatrana jednim od favorita, Milena Vučić odgovara:
“Mora da se priča ko je favorit prije festivala, ali smatram da ima dosta lijepih pjesama i da to nijesam samo ja. Neka na meti budu svi. Žao mi je što Lejla nije ušla u finale. Koliko sam vjerovala da ćemo da uđemo u finale Danijel i ja, toliko sam vjerovala i u nju. Super je što ima više izvođača iz Crne Gore i drago mi je što su svi shvatili da bi trebalo da dođu ovdje da bi uspjeli. Nije neophodno, ali bi bilo lijepo. Svi koji imaju neki kvalitet neka se prijave, jer odavde sve kreće.”

Milena je najavila i novi spot.
„Poslije Nove godine krenućemo da radimo na ekranizaciji još jedne numere. Nadam se da će najluđa noć biti radna, skoro smo sve ugovorili . Poslije toga snimiću još jednu pjesmu, i to će biti veliko iznenađenje. Za sada imam nekoliko novih numera, ali nije neophodno da se album pojavi do ljeta - rekla je Milena.

Iako je u jednom trenutku mislio da će da odustane, Miloš Mitrović istuče da je veoma zadovoljan nastupom, kao i svojom pjesmom.
„Prijatno sam se iznenadio kada sam vidio da veći dio auditorijuma pjeva sa mnom. Nijesam mogao da vjerujem. To što nijesam prošao u finale je skoro nebitno, jer mi je od svega najdraže da je publika zavoljela moju kompoziciju- kaže on.

Danijel Alibabić je poslije nastupa davao brojne autograme, a za „Vijesti“ je kazao da je zadovoljan predstavljanjem na FERAS-u.
„Bilo je dosta fanova, publika je divna. Zadovoljan sam svojom interpretacijom, numera je energična, u isto vrijeme sam igrao i pjevao, što nije bilo lako. Veoma mi se dopao Milenin nastup i mislim da je ona favorit publike - rekao je Alibabić.

Nataša Kojić Taša učešće na festivalu otkazala je zbog bolesti, saopšteno je na jučerašnjoj konfenferenciji za novinare.

Inače, Ana Stojančićević, nekadašnja članica grupe Koktel bend, bila je vidno uznemirena,kada joj je umjetojednog mikrofona,što je bilo logično, našla dva, što joj je smetalo pri kretanju.

Sinoć su uručene i tradicionalne nagrade festivala. Za baladu godine proglašena je numera „Nikom ni reč“ Dženana Lončarevića, priznanje za najbolji aranžman dobio je Darko Dimitov za pjesmu “Ljubi” koju izvodi Kaliopi, najbolji tekstopisac je Aleksandra Milutinović, a kompozitor Željko Joksimović. Za pjevača godine proglašen je Željko Vasić, dok je najbolja pjevačica Marija Šerifović. Nekadašnji pjevač grupe „Piloti“ Kiki Lesendrić dobio je nagradu za album i hit godine. Organizatori su podijelili i dvije nagrade koje izazivaju nedoumicu - “Megamix” je proglašen za “bend godine”, a “Amadeus bend” za “grupu godine”.

Druge večeri u revijalnom dijelu, između ostalih, nastupila je Emina Jahović i to je bio njen prvi koncert nakon porođaja. Izvela je the best off repertoar, a zatim u duetu sa Sašom Kovačevićem, premijerno otpjevala novi singl “Još ti se nadam”.

Na otvaranju festivala u bekstejdžu nije bilo audio prenosa programa, dok je druge večeri nakratko funkcionisao, da bi se zatim praćenje nastupa nastavilo po sistemu ima slike, nema tona.


Iz bekstejdža

MARIJA NAVIJALA ZA MIRZU

Marija Šerifović, koja je održala koncert druge večeri Radijskog festivala, došla je između ostalog da podrži druga Mirzu, jednog od finalista. Marija koja je cijelo vrijeme u bek stejdžu govorila kako žuri da u publici bodri mladog Mirzu, zamalo je zakasnila, pa je na njegov nastup stigla kada su počeli prvi taktovi pjesme. Po završetku njegovog pjevanja, Mariju smo priupitali o mladom pjevaču: “Mirza je moj dobar drug, imao je jednu grešku, ali ništa strašno“, istakla je ona.

LETEĆA LEJLA

Jedno od iznenađenja Radijskog festivala prema komentarima pjevača bilo je i to što Lejla Hot nije nastavila dalje takmičenje. Poslije nastupa Lejla, koja je bila na visokim petama, imala je mali peh. Ne vidjevši stepenik, spotakla se, pala i uganula nogu. Kasnije se vratila u bekstejdž da bi zajedno sa Alibabićem, bodrila prijateljicu Milenu Vučić

Post je objavljen 08.12.2008. u 19:42 sati.