Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mladizupeig

Marketing

Image Hosted by ImageShack.us




pozdrav ljudi, već je Ivana rekla da ću preuzet blog bar na neko vrijeme, ne znam kolko dugo, dok ne traži natrag :) malo da joj olakšam, jer ne stigne dosta toga zbog faksa i tak...
lea

POUKA OD BOCE

Jer gdje se umnožio grijeh,
ondje se još više umnožila milost.

Rimljanima 5:20

Neki je propovjednik govorio o rasprostranjenosti grijeha. "Grijeh se nalazi posvuda!" kategorički je izjavio. Ispričao je zgodu o tome, kako je čekao na semaforu i vidio kako je neki čovjek u automobilu ispred njega otvorio vrata i bacio staklenu bocu coca-cola na cestu i odvezao se dalje.
"To je bilo strašno!"-rekao je propovjednik. "Bio je to grijeh sebičnosti. Da je netko vozilom pregazio tu bocu mogla mu se probušiti guma ili uzrokovati nesreća." Obično onečišćenje okoliša ne smatramo grijehom, ali to je nedvojbeni dokaz naše naslijeđene sebičnosti.
Poslije, kad je propovjednik pozdravljao vjernike na izlasku iz crkve, profesor na obližnjem teološkom fakultetu mu je rekao:"Grijeh baca boce, ali milost ih pobire!"
I mnogo godina poslije, spomenuti propovijednik nije zaboravio pouku tog biblijskog načela. Nalazimo ga u petom poglavlju Poslanice Rimljanima, koje nas osnažuje, jer govori o Božjoj milosti. Adamov prijestup unio je grijeh u svijet (r.12), a posljedice su pogodile cijelo čovječanstvo. Ali Bog je na to odgovorio milošću, nudeći oproštenje po svojem Sinu Isusu Kristu svima koji odluče povjerovati u Njega i prihvate Ga kao Spasitelja. Ljudski je rod sagriješio, a Bog je odgovorio preobilnom milosti (r. 20).
Bog čini više od toga da samo "pobire bačene boce". On čisti srce prijestupnika!

- Dave Enger


Priznavanje grijeha je plodno tlo na kojem cvate oproštenje.

Post je objavljen 08.12.2008. u 18:59 sati.