Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/oporba

Marketing

Crkvo i nevladine udruge, bavite se svojim poslom!

Svaka udruga ili vjerska zajednica ne bi trebala šarati već se baviti svojim poslom.

Crkveni Bozanić i kontrašica Juras

Nevladina organizacija Europski forum za ljudska prava i obitelj u Hrvatskoj je organizirala potpisivanje peticije, a svesrdno ju je podržao papa Benedikt XVI., a onda i Katolička crkva u Hrvata. Ta suradnja realizirana je dana ispred katoličkih crkava gdje su katolici mogli podržati inicijativu svojim potpisom.

Za što se zalaže inicijativa? Za pravo svakog ljudskog bića na život, dakle protiv pobačaja, za pravo na sklapanje braka između muškarca i žene, dakle protiv gay zajednica, te za zasnivanje obitelji koja je definirana kao temelj društva i pravo roditelja da biraju odgoj za svoje dijete.

Nije ni čudo što je Crkva tako svesrdno podržala ovu inicijativu koja je po svim pravilima katoličkog nauka. No nije jasno zašto se Crkva petlja tamo gdje joj nije mjesto.

Crkva djeluje u društvo samo kao jedan od subjekata. I ako tako gledamo i na ovu inicijativu, kao na pokušaj bez apsolutnog utjecaja na odluke koje donose države i parlamenti, onda OK! No, više mi se čini kako je to još jedan od pokušaja da Crkva pokaže kako ona ima jedini pravi recept za društvo. Ako pritom diskriminira ljude koji ne žive u obiteljima i koji ne vole suprotni spol, nikom ništa. Teški humanizam i ljubav prema bližnjima.

S druge strane gay udruge se bave svim samo ne onim čime bi trebale. S pravom ih živcira Crkva koja želi i koja diskriminira homoseksualce, no udruga Kontra, prema izvještajima medija, najglasnija je pred zagrebačkom katedralom bila po pitanju pobačaja. Ma koga briga što lezbijke misle o pobačajima!?

Zaključak, svaka udruga ili vjerska zajednica ne bi trebala šarati već se baviti svojim poslom. Crkva neka propovijeda ljubav, a lezbijke neka se bore za svoja ljudska prava. I to potpisujem. No teško nama ako će udruge odlučivati o legalizacijama ili zabranama pobačaja, a Crkva o onome što je zdravo i normalno u društvu.


Post je objavljen 08.12.2008. u 00:13 sati.