Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/th1950

Marketing

ŠIBENIK - HAJDUK 1-2

Ante Miše je ostvario šestu pobjedu zaredom na Hajdukovoj klupi u isto toliko dvoboja. Bijeli i dalje imaju bod zaostatka za Dinamom, koji ugošćuju u Splitu 22. veljače
U sjajnom nogometnom ozračju dalmatinskog derbija na potpuno ispunjenom Šubićevcu Hajduk je nastavio pobjedničku seriju i proljetni derbi s Dinamom čeka s bodom zaostatka. Ante Miše potvrdio je epitet trenera jeseni, nanizao je šest uzastopnih pobjeda s maksimalnim učinkom od 18 osvojenih bodova u HNL-u.

Šibensku, teško izborenu pobjedu, mora zahvaliti radu cijele momčadi i nepreciznosti šibenskih napadača, ali ponajviše maksimalnom učinku najboljeg pojedinca dvoboja Nikole Kalinića. Hajdukov reprezentativac upisao se u strijelce na početku dvoboja, a zatim sve priredio za Gabrićev gol i nedostižno vodstvo od 2:0. Ostane li Kalinić među Bijelima, bit će najveće pojačanje proljetnoga Hajduka, poglavito nakon priča o njegovu transferu i pregovora s Valencijom. Hajduku u svakom slučaju preostaju dva i pol mjeseca priprema za poljudski derbi s Dinamom (22. veljače 2009.) i pokušaj skidanja maksimirskog lidera.

Šibenik je jesen završio porazom, ali njegov je rezultat istinski doseg iz snova. U zimskoj stanci konkurenciju će gledati s trećeg mjesta i zato će s pravom jesensko ostvarenje naplatiti prodajom dva-tri igrača poput Rodića, Zeca i Kulušića. U nogometnom dijelu priče Hajduk je na Šubićevcu dominirao od prve minute. Ton igri davali su Skoko u defenzivnom segmentu veznog reda te Marijan Buljat u kreaciji napadačkih akcija. U prvih pola sata Zadranin je sjajnim ubacivanjima s lijevog krila stvarao najveće probleme šibenskoj obrani, a posebno nesigurnom vrataru Blaževiću.

Samo zahvaljujući oklijevanju i nepreciznosti Senijada Ibričića Hajduk nije već nakon 20 minuta riješio pitanje pobjednika na Šubićevcu. Bijesnio je trener Ivica Kalinić zbog propusta svoje obrane, tjerao je igrače u plavim dresovima da krenu prema Subašiću i Šibenčani su se ohrabrili tek u posljednjih pet minuta prvog dijela. Napravili su pritisak koji ipak nije donio veće probleme Bijelima.

Šibenik je novi nalet imao sredinom drugog poluvremena, kada je Hajduk, zadovoljan vodstvom, stao s napadima i prepustio inicijativu domaćinu. Probudio se Zec, a Hajduk je od 60. do 75. minute prolazio najteže trenutke, izjednačenje rezultata visjelo mu je nad glavom. Ali nije uzalud u velikoj seriji pa je ipak uspio obraniti vrata i pobjedu.

Šibenik - Hajduk 0-1
Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 6000. Sudac: Draženko Kovačić (Križevci). Pomoćnici: Havaić (Koprivnica), Križarić (Čakovec). Četvrti sudac: Proleta (Opuzen). Delegat: Branko Bebić (Metković).
STRIJELCI: 0-1 Kalinić (5), 0-2 gabrić (52), 1-2 Milanović (70)
ŠIBENIK (4-4-2): Blažević - Kwedi, Kulušić, Rajič, Celiščak - Alispahić, A. Bulat, Milanović, Gović - Zec, Rodić. TRENER: Ivica Kalinić.
HAJDUK (4-4-2): Subašić - Rubil, Pandža, J. Buljat, Strinić - Gabrić, Linić, Skoko, M. Buljat - Ibričić, Kalinić. TRENER: Ante Miše.





Post je objavljen 07.12.2008. u 22:27 sati.