Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

Blank Disc, Jonas Kocher & Lukatoyboy

koncert elektroakustične improvizacije

Image Hosted by ImageShack.us

Klupče / petak / 12 decembar / 22h

Nakon novouspostavljene saradnje tokom radionica i turneja u okviru projekta Swiss-Balkan Creative Music (iniciranog od strane Jonasa Kochera iz Švajcarske), ovaj kvartet koji se spontano okuplja povodom nekoliko nastupa u Srbiji (Novi Sad, Pančevo, Zrenjanin, Beograd) ali i snimanja u studiju.

Srđan Muc - električna gitara, elektronika
Robert Roža - elektronika
Jonas Kocher - elektronika
Lukatoyboy - elektronika

Blank Disc
Zrenjaninski duo Blank Disc je 1997. godine aktivan na polju slobodne improvizacije i elektronske/elektroakustične eksperimentalne muzike. Duo čine Srđan Muc (1965, gitara) i Robert Roža (1972, elektronika), a nastupali su na brojnim festivalima, kao što su Ring Ring (Beograd, 1999, 2000 & 2005), Alternativa (Prag, 2001), Ex Eu (Beč, 2001), i Exit (Novi Sad, 2006, kao učesnici u Erik Satie Vexations projektu). Učestvovali sa na brojnim radionicama, pod vođstvom muzičara kao što su Kazuhisa Uchihashi , Otomo Yoshihide, George Cremaschi & Matthew Ostrowski i Ensemble Rue du Nord.
Od 2005. sarađuju sa Andrejom Gigićem (saksofon) i Milanom Aleksićem (klavir) kao Blank Disc Kvartet, i sa Georg Wisselom (saksofon) kao Blank Disc Trio. Iza sebe imaju 12 samostalnih izdanja, učešće na austrijskoj kompilaciji "ExEu-Tended Rope" (Salon Elise 2003), kao i jedno izdanje kao Blank Disc Trio (sa Georg Wisselom), "im KomikerLand" (2007) na nemačkoj etiketi Nurnichtnur.

www.myspace.com/duoblankdisc

Jonas Kocher
Jonas Kocher stvara u polju novog muzičkog pozorišta, improvizacije i kompozicije. Njegovi radovi za pozorište i kompozicije izvođena su na Bijenalu u Bernu, centru Paul Klee, festivalu Encuentros Buenos Aires u Argentini, pozorištu Spektakel u Cirihu, festivalu Oorsmeer u Belgiji.
Po obrazovanju, njegov matični instrument je harmonika, ali Kocher svira i elektroniku koristeći analogne sintisajzere, no-input miksetu, kontaktne mikrofone, gramofon i druge objekte. Nastupao je sa muzičarima kao što su Paed Conca, Peter Evans, Urs Leimgruber, Ensemble Rue du Nord, Thomas Lehn, Hans Koch, Martin Schütz, Christian Weber, Lucien Dubuis, John Menoud, Lukatoyboy, Robert Rosza, Jean Bordé.
Nakon rezidenture u Cité Internationale des arts u Parizu, osvaja i nagradu za kulturu grada Nyon u Švajcarskoj. Pored redovnog komponovanja muzike za radio drame na švajcarskom radiju DRS2, aktivan je i kao član elektronskog dua Blindekinder. Inicijator je projekta Swiss-Balkan Creative Music koji je u nekoliko navrata na radionicama i koncertima okupio muzičare slobodne improvizacije iz Švajcarske i balkanskih zemalja.

www.jonaskocher.com
www.myspace.com/jonaskocher


Lukatoyboy
Aktivan u snimanju na terenu (field-recordings), izvođenju elektroakustične improvizacije bazirane na semplovanju uživo, a koristi i igračke i Nintendo konzole. Nastupao u Srbiji na festivalima Dis-patch, EXIT, BELEF, Blink kao i u Holandiji, Austriji, Švajcarskoj, Poljskoj, Mađarskoj, Bugraskoj, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Kosovu. Pored solo koncerata, nastupao zajedno sa Peterom Evansom (USA), Sainkho Namchylak (Tuva/Asutrija) i članovima kolektiva Ensemble Rue du Nord (Švajcarska).
Održao radionice o circuit-bendingu (Hrvatska, Austrija) kao i dečju radionice za elektronsku muziku na konzolama za igrice, malim sintisajzerima i efektima za glas (program Kid's-patch u okviru Dis-patcha). U prvoj polovini 2007. bio je koorganizator serijala improvE, tokom kojeg su realizovani koncerti muzičara iz Srbije. Svoju muziku objavljuje pod Creative Commons licencom na

www.last.fm/music/lukatoyboy
www.myspace.com/lktyby


Post je objavljen 07.12.2008. u 21:09 sati.