Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ovo-niste-znali

Marketing

Zaista zastrašujuće.....

Muškarca ubila gnjusna navika "čačkanja" po nosu..

Patolozi pretpostavljaju da je dementni Britanac Ian Bothwell, zbog navike kopanja nosa, noktima oštetio žilice u nosnoj šupljini te iskrvario do smrti13:25 | 07.12.2008. | Piše: Željka KrmpotićJohn Edwards, upravitelj stambene zgrade u Ladybarnu u Manchesteru, zabrinuo se za 63-godišnjeg stanara. Nije ga dugo vidio, pa je ušao u stan i pronašao ga mrtvog uz krevet.
- Na glavi je imao ozljedu, zbog koje sam pomislio da je možda pao iz kreveta. Bilo je očito da je mrtav - rekao je upravitelj Edwards. Patolozi su ubrzo ustanovili da je ozljeda nastala tek nakon smrti. Tvrde da je čovjeka gotovo sigurno ubila gnjusna dugogodišnja navika. Bothwell je kopao nos. Noktima je oštetio žilice u nosnoj šupljini te iskrvario do smrti.
- Nosna šupljina mu je bila ispunjena krvlju. Jedini logični zaključak je da je umro od epitakse (tehnički naziv za krvarenje iz nosa). Najčešći uzrok epitakse je kopanje nosa i vjerujem da je preminuli upravo to činio - objasnio je patolog dr. Emyr Benbow.
Ian Bothwell u ranim dvadesetima preživio je izljev krvi u mozak. Morao je paziti na zdravlje te zbog toga nije mogao raditi. Počeo je posjećivati lokale i pubove i postao je alkoholičar. U prošlih nekoliko godina alkoholizam je prouzročio demenciju. Financijski mu je pomagala majka. Umrla je 1986. godine i Bothwell od tada prima socijalnu pomoć. Sestra mu je jedini živući rođak, no nisu bili u kontaktu od majčine smrti.

Post je objavljen 07.12.2008. u 19:54 sati.