Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jasnabudisin

Marketing

Red Bull,Božić reklama...

Tko o čemu a ja opet o reklamama koje ne mogu otrpiti. Nije mi jasno da nitko ne kontrolira i ne cenzurira reklame koje su uvredljive ili potiču na ponašanje koje nije u skladu s moralom ili zakonom.
Nedavno sam gledala reklamu, čini mi se za Pronto koji čisti podove ili nešto slično. Scena teče ovako: Ženska očisti pod koji neopisivo blista, i odlazi NA TERASU s pogledom NA ULICU i krene TRESTI PRAŠNJVI I PRLJAVI TEPIH. Pogleda prema unutrašnjosti stana gdje blista netom očšćeni pod, dok ispod njene terase kamion sa nekim otpadnim materijalom u kojeg ona sva ozarena baca prljavi tepih i tako ga se rješava!?!?
Ne razumijem tko koga ovdje pravi ludim. Kao prvo prikazano je pod NORMALNIM tresti tepih sa terase ljudima na glavu, budući da je u Zakonu o komunalnom redu predviđena obaveza donošenja Kućnog reda kojim se između ostalog zabranjuje slijedeće, evo citiram članak iz kućnog reda:
Članak 7
Nije dozvoljeno kroz prozore, vrata, balkone i lođe bacati bilo kakve predmete, prolijevati vodu i slično, kao i vršiti poslove isprašivanja posteljine, sagova, stolnjaka, krpa i drugih sličnih predmeta.


Ja dodajem, ne samo da nije dozvoljeno nego je primitivno i nekulturno.....a na reklamama se taj primitivizam provlači kao nešto normalno.

Tu smo završili sa jednom bezazlenijom reklamom od ove slijedeće koju ću navesti:
Dakle RED BULL BOŽIĆNA REKLAMA prikazana u subotu navečer 06.12.08. na RTL-u, sram ih bilo. Postavit ću vam ovdje video sa You tube, pa pogledajte sami. Budući da nije sinhronizirano na Hrvatski jezik, najprije ću vam objasniti sadržaj koji glasi ovako:
U štalicu nakon rođenja malog Isusa, Mariji i Josipu dolaze mudraci, i pozdravljaju ih izjavljujući kako su oni četiri mudrace koji su se došli pokloniti djetetu. Marija se čudi i govori da, koliko ona zna, oduvijek je bilo tri mudraca. No oni joj odgovore da ih je ovaj put četiri, te da jedan nosi mirise, drugi, zlato, treći tamjan, a četvrti Red Bull. Red Bull, začudi se ona, "Pa što će mi"...reče i okrene se prema Svetom Josipu pokazujući na njega ..." kad već jednog VOLA imam". I nakon toga oni izgovoriše onu poznatu "Red Bull daje ti krila".
Evo vam sad videa:


Ne odlazim u crkvu svake nedjelje, ali vjerujem u Boga i držim do svojih katoličkih blagdana od kojih su Božić i Uskrs najveći katolički blagdani, a također poštujem i tuđe. I tada se nađe netko tko se sprda sa onim što je drugima u njihovoj vjeri sveto. I ne samo to, Sveti Josip je nazvan VOLOM.
Pitam se kakva bi strka nastala kada bi se napravila reklama i sprdnja sa nekim važnim blagdanom drugih vjeroispovjesti ili je normalno da se s našim blagdanima odnosi sa toliko nepoštovanja i nemoralnosti. Pored toga što je na isti datum 06.12.08. objavljen članak na inim portalima, gdje se u Italiji reklama za Red Bull morala povući zbog vrijeđanja katoličke vjere i njenog najvećeg blagdana, to nije zasmetalo RTL-ovcima da je objave navečer isti dan.
Osim što nas stalno guše reklamama i nebulozama, sad još prihvaćaju i uvredljive reklame umjesto da se ograde od takvih.....jer su im možda dobro platili. Dakle, plaćeno im je da stave obraz pod guzicu i uvrijede one koji trpe svakodnevno njihov površan program krcat žutilom i reklamama.



Post je objavljen 07.12.2008. u 18:35 sati.