Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sanchy17

Marketing

Wenger: Ronaldo je izabrao United zbog Queiroza

Menadžer nogometaša Arsenala Arsene Wenger požalio se da mu je žao što 2003. godine nije uspio nagovoriti Cristiana Ronalda da potpiše za njegovu momčad, a ne za Manchester United... Naime dobitnik Zlatne lopte za prošlu sezonu je te godine prešao iz Sporting Lisabona u United za 12.2 milijuna funti, što je tri puta više nego što je nudio Arsenal.
Wenger je tada bio jako zainteresiran za Ronaldovu kupnju, te je Portugalac u društvu svoje majke Marije Dolores posjetio Arsenalov trening kamp. Wenger je Ronaldu čak i uručio Arsenalov dres s njegovim imenom, ali se ovaj na kraju ipak odlučio za United.
- Razočaran sam što sam uspio zavesti samo Ronaldovu mamu. Na kraju se sve svelo na visinu odštete. Mi smo nudili koliko i United, samo podijeljeno s tri. Ronaldo je došao na trening, dao sam mu i dres s njegovim imenom i želio sam da dođe u Arsenal, ali on je izabrao United. Otišao je tamo zbog njegovog sunarodnjaka Carlosa Queiroza (tadašnjeg pomoćnika Alexa Fergusona, a današnjeg izbornika Portugala) - izjavio je Wenger.
- Queiroz ga je dobro poznavao i nakon Ronalda u United su iz Portugala došli i Anderson i Nani. Kao što ja dobro poznajem francuske nogometaše, tako je on dobro poznavao portugalske. Već tada sam uvidio njegov veliki talent, ali nisam ni mogao predvidjeti da će postati takav igrač kao što je danas. U to je vrijeme bio poseban, ali nije zabijao golove.



Post je objavljen 07.12.2008. u 11:34 sati.