Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sanchy17

Marketing

Cristiano Ronaldo - najbolji i najbahatiji

Cristiano Ronalno nije nimalo sumnjao da će Zlatna lopta, nagrada za najboljega svjetskog nogometaša, u 2008. godini pripasti upravo njemu. U prilog su mu išla impozantna dostignuća - naslovi europskog i engleskog prvaka s Manchester Unitedom, 42 gola u sezoni i naslovi najboljeg strijelca u Premier ligi (31) i Ligi prvaka (8).
»Uvjeren sam da ću dobiti Zlatnu loptu. Ako se uzme u obzir sve što sam napravio protekle sezone, napravio sam više od ikoga«; »Više se ne moram dokazivati. Ja sam najbolji nogometaš na svijetu, tek su mi 23 godine«; »Ja sam prvi, drugi i treći najbolji nogometaš na svijetu. Cilj mi je osvojiti sve što je preda mnom« samo su neke od bahatih izjava mladog Portugalca koji je osim vrhunskoga nogometnog umijeća pokazao gotovo jednaku količinu prepotencije. Sezona iz snova imala je samo jednu »sjenu« - Europsko prvenstvo na kojoj Cristiano Ronaldo nije uspio svoj Portugal, jednu od najboljih europskih momčadi, odvesti dalje od četvrtfinala. Nije niti mogao, kada je na utakmicama prvo gledao kako sačuvati svoje skupocjene noge. Takav mu pristup mnogi u domovini nisu oprostili. Cristiano Ronaldo svrstao se u red nogometnih besmrtnika. Prvi je igrač Manchester Uniteda nakon Georgea Besta (1968.) koji je dobio Zlatnu loptu.
»Nisam strahovao za ishod, jer sam znao da sam prošle sezone bio više nego dobar. Nagrada me neće promijeniti, čak mi neće biti niti poticaj, jer oni koji me poznaju znaju koliko mi je stalo pobjeđivati«, kazao je Ronaldo na dodjeli nagrade koja ima tradiciju dugu 52 godine. Igrač koji o sebi ima tako visoko mišljenje valjda zaslužuje i »kraljevski tretman«. A to može dobiti samo u - kraljevskom Realu. Zato je ovog ljeta preko svojih prijatelja slao signale kako želi preći u madridski klub. Real se razbacivao odštetom od čak 80 milijuna eura, što bi Portugalca učinilo najskupljim nogometaše svih vremena, no takva »nemoralna ponuda« ostavila je hladnim Manchesterovog menadžera. Sir Alex Ferguson znao je najbolji trenutak kada treba prodati najveće zvijezde, pa su svojedobno u Real otišli David Beckham i Ruud van Nistelrooy. No, niti najveća odšteta u nogometnoj povijesti pronicljivog Škota nije uspjela natjerati da se odrekne Cristiana Ronalda. Jer zna da mu Portugalac, koji je u naponu snage na svim životnim poljima, može donijeti još trofeja. Bez obzira na to što je u prošloj sezoni osvojio sve, Ronaldo je još uvijek gladan pobjeda, golova i trofeja. Visoka motiviranost djeluje »zarazno« na cijelu momčad, to Ferguson najbolje zna. I zato je najbolji svjetski nogometaš »zatočen« na Old Traffordu.


Post je objavljen 07.12.2008. u 11:28 sati.