Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/valivolitorte

Marketing

ČOKOLADNA TORTA S NUTELLOM I LJEŠNJACIMA



Ovo je drugi isprobani recept iz knjige Chocolate desserts by Pierre Hermé i opet je nadmašio sva moja očekivanja. Mislim da je s kombinacijom čokolada-lješnjaci-nutella uistinu teško pogriješiti pa je zato ova torta planula vrlo brzo. Jednostavna je i brzo gotova, a mislim da nema nepca čokoladoljupca koje neće zadovoljiti.

Tijesto:
140 g maslaca na sobnoj temperaturi
75 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
50 g blanširanih i mljevenih badema
malo soli
1 jaje
245 g brašna

Krema:
200 g Nutelle
140 g čokolade
200 g maslaca
1 jaje
2 žutanjka
2 žlice šećera u prahu
140 g prženih lješnjaka, narezanih na komadiće

Priprema:
Miksajte maslac te mu polako dodavajte najprije šećer, zatim bademe, sol, šećer u prahu i jaje. Lagano miksajte i polako dodavajte brašno. Još malo izmiksajte, oblikujte kuglu i stavite je u hladnjak na najmanje dva sata.
Razvaljajte tijesto i stavite ga u kalup obložen masnim papirom. Izbockajte tijesto vilicom, pokrijte ga aluminijskom folijom i stavite na njega grahorice. Na 180 stupnjeva pecite 20 minuta. Skinite foliju i grah i pecite još pet minuta.
Ostavite tijesto sa strane da se ohladi.
Kad se tijesto ohladilo premažite ga Nutellom. Posebno rastopite maslac, a posebno čokoladu na pari. U otopljenu, ali ne i vrelu čokoladu, umiješajte žlicom najprije cijelo jaje, a onda još jedan po jedan žutanjak. Dodajte šećer i na kraju rastopljeni maslac. Smjesu izlijte na tijesto premazano Nutellom i pospite narezanim lješnjacima. Pecite na 190 stupnjeva oko 12 minuta. Izvadite tortu te je držite na sobnoj temperaturi!
Uživajte u još jednoj čokoladnoj poslastici! njami

Post je objavljen 06.12.2008. u 20:15 sati.