Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mirnalovesnoname

Marketing

Danijel među favoritima

MLADI CRNOGORSKI PJEVAČ VEĆ OSVOJIO PRIZNANJE NA RADIJSKOM FESTIVALU FERAS

Vrnjačka Banja - Crnogorski pjevač Danijel Alibabić koji je sinoć nastupio na prvoj polufinalnoj večeri Radijskog festivala FERAS dobiće nagradu ove manifestacije i to za kompoziciju „Ne plači mala“, koja je proglašena za najslušaniju u Crnoj Gori. Ekipa TV Elmag, kao medijski partner festivala, uručiće mu plaketu i vrijednu umjetničku sliku. Danijelova pjesma je imala najviše glasova i prema Internet glasanju, a u osmoj kvalifikacionoj grupi iza sebe je ostavio i favorite Slađanu Ivanišević i Lejlu Hot. Osim Alibabića, na sinoćnjoj prvoj polufinalnoj večeri, koja je prethodila koncertima Aleksandre Radović i Marije Šerifović, festivalskoj publici i žiriju predstavila su se još dva crnogorska izvođača, i to Milena Vučić i Miloš Mitrović.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare, reditelj festivala Stanko Crnobrnja je izjavio da je prvo veče FERAS-a proteklo u najboljem redu.
- Festival organizuje ekipa pravih mladih profesionalaca, to je sigurno. Produkcija je odlična, a ovi učesnici su pokazatelji sadašnje slike muzičke scene na našim prostorima- rekao je Crnobrnja.
Direktor festivala Predrag Anđelković kazao je da svi učesnici pjevaju na matrici, jer je bend bio u nemogućnosti da uvježba sve pjesme.

- Pristalica sam pjevanja uživo, ali je to bilo nemoguće realizovati zbog benda koji prati izvođače. Bilo bi previše za njih da uvježbaju sve numere - istakao je Anđelković, na šta je Crnobrnja dodao da je evropski standard svih festivala pjevanje uz matricu, jer je to najkvalitetnije za TV produkciju.

Saša Kovačević, prošlogodišnji pobjednik festivala, istakao je da ove godine navija za Milenu Vučić, Bojana Marovića i Romanu Panić. Uoči finala, jedan od glavnih favorita je i Danijel Alibabić, koji je sinoć nastupio sa kompozicijom „Ne plači mala“. Iako je trebalo da se već juče znaju dobitnici ovogodišnjih nagrada, organizatori su to ostavili za večeras, pa se šuška da će nagradu za hit godine dobiti Jelena Tomašević za numeru „Košava“, koja je bila objavljena prije pjesme „Oro“ s kojom je nastupila na Eurosongu. “Dobro obaviješteni” su nagrade takođe “dodijelili” Željku Vasiću, Mariji Šerifović koja je doputovala iz Njemačke, gdje uveliko radi na novom albumu, a organizatori ne žele da daju bilo koje komentare u vezi godišnjih priznanja.

Sinoć su u Hali sportova nastupile Aleksandra Radović i Marija Šerifović, koje su u Vrnjačku Banju došle nekoliko sati prije početka manifestacije, iako se njihovo pojavljivanje očekivalo i na konferenciji za novinare. Prvi dan FERAS-a je protekao u znaku koncerata Goce Tržan, Al Dina, Alekse Jelića, Dženana Lonačerevića i “Amadeus benda”. Koncerti su počeli u 20 časova i trajali tri sata, a nakon toga je za sve izvođače i novinare priređen after parti.
Svi koji žele da glasaju za Bojana Delića i Bojana Marovića, to mogu da urade putem Interneta i SMS-a . Za Bojana Marovića možete glasati tako što ćete ukucati S _ 14 i poslati na 1600, a ako vam se dopala numera Bojana Delića na isti broj pošaljite S_ 24.


Post je objavljen 06.12.2008. u 11:23 sati.