Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Slike prosvjeda: 5. prosinca, Zagreb, Trg bana Jelačića

Dakle, bio prosvjed. Gledam prve komentare, ima nekih razočaranih. Ja nisam. Veći odziv nisam očekivao; dosadašnja iskustva pokazuju da je solidno, ako svaki deseti od onih koji su se učlanili u neku grupu stvarno dođe na prosvjed.

Da, većina je još apatična, pa je jasno, da je zapravo i većina prisutnih zapravo intimno uvjerena, da se ništa ne može promijeniti. Ali organizacija je bila dobra (solidna četvorka), dio ljudi se sa zadovoljstvom skandirao (i ja među njima), govori su bili korektni, uglavnom bez ideoloških iskakanja (a jedina idejna oznaka koju se moglo prepoznati u masi bila je anarhistička - crno-crveni plakat dolje, koji smo vidjeli i na studentskom prosvjedu prije točno mjesec dana), repanje je bilo u skladu s prilikom i cool.

Smetalo me komercijalno okruženje na Trgu - tu se nažalost ništa nije moglo (osim, možda, slijedeći prosvjed organizirati na Trgu Franje Tuđmana!), a kao feminist moram dati primjedbu da nije bilo nijedne žene među govornicima!

Skiciram u glavi nešto o tome što dalje, ali loše se osjećam, nešto što bi mogao biti početak prehlade. Evo stavljam par slika, nisu kvalitetne (ne možeš mobitelom nešto valjano snimiti noću pod umjetnim svjetlom) tek toliko da se zna da jesam bio tamo¨, kako sam i obećao usprkos nekim rezervama, i da ostane meni za uspomenu! Možda je ono što sam neki dan napisao ipak pomoglo, da se govori bolje oblikuju. :party Napisat ću sutra ili za koji dan; neće zec uteći. cool:
Post je objavljen 05.12.2008. u 22:07 sati.