Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kribo

Marketing

A sada...sport i glazba

Potaknut gledanjem video isječka u kojem na utakmici Cibone i Splita gostujući tj. Cibonin tamnoputi igrač mlati domaćeg u pravoj maniri ultimate fighta, natjerao sam se na razmišljanje. Kako se frajer koji mlati preziva Marshall, već vidim spin doktore HDZ-a kako nesretnog Štembergera (koji je dobio po piksi) koriste u idućoj predizbornoj kampanji.



"Ja sam posljednja žrtva maršala!" - rekao bi Štemberger držeći se za glavu sjedeći na nekoj stijeni dok sunce tone u Brački kanal. "I baš zato: HDZ!" - govori dalje dok mu Sanader lijepi hanzaplast na razbijenu arkadu. Tak nekaj. Krv,suze i hanzaplast!



No dobro, da dokažem da gledanje sporta ne mora nužno biti mučan doživljaj, potrudio sam se sjetiti nekih situacija (sa i pored sportskih terena) kojima sam svjedočio.



Situacija 1: Ne znam kako i zašto,jednostavno se više ne sjećam, našao sam se na utakmici između NK Dubrave i Hajduka. Kako je već bilo prilično hladno i bilo je snijega, smrzavali smo se ko budale. U jednom trenutku baja u publici napravi grudu i pogodi Koznikua u glavu. Od prve. To se stvarno ne viđa svaki dan. Ovacije tribina! Kozniku gleda prema publici i ne vjeruje, pa odtrči malo prema sredini terena,van domašaja.



Situacija 2: Niželigaška nogometna tekma u Gorskom Kotaru. Domaći desni bek koji trči uz publiku nema svoj dan. Čovjek trči tak da, kad ga gledaš kako maše, imaš osjećaj da trči 9,0s na 100m, a zapravo ide jedva malo brže nego da hoda - bio je u svatovima noć prije. "SPUSTI RUČNU!!" - zajebava ga publika. "NE ZNAM ŠTA MI JE ! " - uzvraća on i izaziva salve smijeha. Netko mu prek ograde pruža pivu: "NA POPIJ SI!" Čovjek pogleda di je lopta na terenu i kad vidi da je situacija čista, dođe i uzme pivu pa nagne. Dotrčava sudac i daje mu žuti karton. Publika negoduje, a on se u maniri talijanske "Serije A" iščuđava kartonu. Opet smijeh i ovacije.



Situacija 3: Dosadna nogometna utakmica u istoj ligi. Kišica sipi, jesen je. Publika kisne i dosađuje se. U jednom trenutku preko igrališta prelijeće jato ptica od valjda tisuću "kljunova". Publika svi do jednog gledaju prema gore i nitko ne gleda na teren više. U jednom trenutku netko počne vikat: " MALO VAS JE, MALO VAS JE PTI-ČI-CE!!! " - a ostali prihvate. Ludilo od navijanja ispratilo je jato na dugi put.



Situacija 4: Domaći golman glavom uleti u noge protivničkom napadaču, a publika zanijemi od zvuka koji je prouzročio sraz kopačke i njegove glave. Sudac svira penal, a golman, na čuđenje svih ustaje ko da ništa nije bilo. Dok se protivnički igrač namješta za izvođenje jedanaesterca, on pljune u rukavice i par puta pljesne pa zauzme stav malo raširenih ruku i nogu. Zalet, udarac, GOL! Golman još uvijek stoji ko da se ništa nije dogodilo i onda se, s par sekundi zakašnjenja, baci u skroz krivu stranu i ostane ležat. Utrčava doktor, strka, nose ga van s terena u svlačionicu. "Potres mozga! " - kaže doktor publici u prolazu i glas se proširi. " JAAAAVI SEEEEE !!" - publika bodri "potresenog" golmana na nosilima, a on se malo uspravi pogleda prema šumarku u potpuno suprotnom pravcu od publike (gdje nema apsolutno nikoga) i mahne borovima. Tribine luduju.



Situacija 5: Još jednom niželigaška nogometna utakmica. Pomoćni sudac maše ofsajd i poništava gol domaćem sastavu. Publika bjesni. U jednom trenutku netko iz publike zavitla krmenadl iz kotlovine koji odsjeda točno na tjemenu pomoćnog sudca, zadrži se tamo trenutak-dva i onda padne u travu. Ćela mu se sjaji od masti. Odnekud sa strane u teren ulijeće pas, a pomoćni sudac počne bježat uvjeren da je netko pustio psa na njega. Pas ćopi krmenadl iz trave ni ne gledajuć sudca koji šprinta prema sredini terena. Ovacije tribina zbune psa pa on, umjesto da se vrati u publiku, zapiči preko igrališta i izazove pomutnju u gostujućoj obrani. Sve ih ispremješa s onim zadovoljnim psećim osmjehom dok drži krmenadl u zubima i nestane u grmu s druge strane igrališta. " JAAAAVI SEEEEEE !!" - publika mu viče i smije se dok on negdje zadovoljno žvače krmić u grmu. U jednom trenutku iz grma se pojavi čupava glava i kratko pogleda kaj se događa i jel ga netko pratio. Publika ga u transu pozdravlja glasnim: " JEEEEEEEEEE !!" Takve ovacije ni Marshall ni Štemberger nikada ne budu dobili.



Posjećujte ljudi niželigaške nogometne susrete ak baš morate gledat sport ...


Post je objavljen 05.12.2008. u 21:02 sati.