Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

IZVJEŠĆE KOMISIJE ZA PLAMENE UDARE

ZAGREB
Piše: Mario Rogina, dipl.ing

Prije upotrebe simulator pribavio sve certifikate **** Odobrenje nije moglo biti izdano u RH nego je stiglo iz Njemačke **** Prvobitni smještaj simulatora bilo je u Karlovcu **** Na tečaju prisustvovali članovi iz 18 JVP-a te 6 DVD-a

Nakon što je 20 tak instruktora iz RH uz nadzor instruktora iz Njemačke (ER-HA tec) početkom godine odradilo dodatnih 20 ulazaka u simulator isti su stekli dozvole za samostalni rad. Paralelno s time u sklopu UPVH osnovana je Komisija za plamene udare. Prije nego što je simulator pušten u pogon za njega su pribavljeni potrebni papiri(certifikati) da je napravljen sukladno DIN 14097-3 te potrebne dozvole za vježbalište ili prostor u kojem sa nalazi sam simulator,a što je uređeno normom 14097-1.Pošto u RH trenutno ne postoji niti jedna institucija koja bi nam mogla izdati takovo riješenje, oba certifikata dobili smo od ovlaštene osobe iz Njemačke povodeći se za trenutno važećim pravilom inozemne prakse.

Simulator koji je prvotno bio u Karlovcu premješten je u Ivanić Grad gdje se i danas nalazi u krugu VP Grada Ivanić-Grada. U suradnji sa VP Grada Ivanić-Grada počeli su se organizirati Seminari o opasnostima plamenih udara.Od početka godine do sada je održano 13 seminara pod nazivom "Opasnosti od plamenih udara" u kojima je prisustvovalo 160 vatrogasaca iz Hrvatske i svijeta.

Tako su na seminaru sudjelovali polaznici iz čak 18 JVP: Varaždin (10), Karlovac (28), Ivanić-Grad (13), Zaprešić (2), Samobor (4), Krapina (1), Zagreb (3), Rijeka (2), Velika Gorica (21), Dubrovnik (2), Šibenik (4), Đurđevac (9), Sisak (10), Koprivnica (2), Čakovec (1), Osijek (2), Beli Manastir (1), Vukovar (2) i Zračna luka Zagreb (20)
6 DVD-a:Makarska (8), Kaštel Sučurac (1), Jastrebarsko (2), DVU Energa Đakovo (5), VZO Popovača (1), Vatrogasna zajednica zagrebačke županija (6+JVP) ...... opširnije na upvh.hr


Post je objavljen 05.12.2008. u 20:48 sati.