Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Jabuke u šlafroku

Image and video hosting by TinyPic


300 ml mlijeka
1 jaje
12ak žlica brašna
prstohvat soli i šećera (može i vanilin šećer)
+
6-7 većih jabuka
+
ulje za prženje


U jednoj posudu umutite jaje s mlijekom pa dodajte sol i šećer. U drugu posudu stavite brašno i polako mu dodavajte tekuću smjesu brzo miješajući pjenjačom da ne nastanu grudice. Smjesa treba biti gušća, nego za palačinke, po potrebi dodajte još brašna.

Jabuke ogulite.
Možete ih izdubiti, ako imate nožić za to pa ih onda narezati na 0,5 – 1 cm debele okrugle ploške. Ili ih možete prvo narezati na okrugle ploške pa im onda izdubiti sredinu.
Ja jabuke prvo narežem na okrugle ploške pa onda pomoću kalupića za suhe kolače (promjera oko 2 cm) izdubim sredinu iz svake ploške.

U tavi zagrijte ulje.

Svaku plošku jabuke umočite u smjesu, otresite višak smjese lupkajući ploškom o rub posude i stavite plošku u kipuće ulje. Pržite na laganoj vatri s jedne i druge strane da dobije lijepu boju.
Slažite ih na papirnati ubrus da upije višak masnoće.

Poslužite odmah, pospano šećerom i cimetom.


Post je objavljen 05.12.2008. u 12:48 sati.