Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/facade

Marketing

That's just Me...or is it You?

"Buducnost ce nas se secati..."
Sapfo


Gde da zapocnem svoju pricu?
Verovatno upravo tamo gde stvari dostizu vrhunac uzbudjenja.
Pozivam ga na sarm i privlacnost kojeg mu je donela vrela krv.
Vesto baratajuci usnama, prstima, glasom...upoznao je mirisne tajne kurtizana iz Naukratisa, tajnovite rituale plesacica iz Sirakuze, melodije flaute koje sviraju devojke sa Lezbosa.

"...pa sta ako su sve to bili moji ucenici, moji sledbenici, moji imitatori? Pa sta ako su oni sve sto znaju naucili od mene?
Nije me briga...penjem se sve vise, vise i vise.
Shvatam da ionako u svakom trenutku zivota stojimo na rubu vecnosti, pa je ovo mesto dobro kao i bilo koje drugo da tu zapocnem pricu o svom zivotu.
Ne mozete razumeti moj zivot, ako ne razumete specijalnu povezanost koja me vezuje sa Posejdonom, mudrim i dobrocudnim tiraninom; ili je bar kao takav usao u istoriju.
Niko, nikada nije mogao da u potpunosti razume osobine koje nosim sa sobom.
Ali, kad god bi izasao na pozornici zivota, otkrio bi da posedujem moc da zavedem publiku i posaljem je u duboki trans. Mogao sam da osetim njihovu glad, njihovu pozudu, njihovu pulsirajucu potrebu, i mogao sam da izrazim kakvu god da su tamu ili ludilo osecali. Izgledalo je kao da me preplavljuju njihova osecanja, a ja ih glasno izgovaram.
Uvek upijam sve...zamisljen, bez ikakve reakcije. Ali bez sumnje primetim. Uvek sposoban da smesta raspoznam izdajicu od ulizice.
Mozda je to izvor moje moci.
Oduvek sam se smatrao za strastvenog govornika koji duboko veruje u zvuk sopstvenog glasa. Neopterecen stereotipnim idealima, smatraju me nepobedivim.
A Ona...nazvao sam je Praksinou; moja voljena ropkinja, koju sam oslobodio ropstva da bi postala Amazonka."


U svojoj neobuzdanosti i divljini, ubedio me da napustim Afroditu zbog Posejdona.


Post je objavljen 04.12.2008. u 19:51 sati.