Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/0rihanna0

Marketing

Rihanna

Eyy! Welcomen na moj blog! Pisat ću vam o Rihanni zato kaj mi je ona naj pjevačica! Pa za početak evo nešto o njoj!

Puno ime: Robyn Rihanna Fenty
Datum rođena: 20. 02. 1988. godine
MJESTO ROĐENJA:St. Michael,Barbados
HOROSKOPSKI ZNAK: Riba

Priča o uspjehu Robyn Rihanne Fenty, rođene 20. veljače 1988. na Barbadosu, nosi u sebi kvalitetu klasičnih holivudskih scenarija na temu 'zvijezda je rođena'. Naime, mladu i talentiranu djevojku prvi je spazio producent Evan Rogers (*NSYNC, Christina Aguilera, Jessica Simpson, Kelly Clarkson, Laura Pausini, Rod Stewart), inače barbadoški zet, na jednom od svojih ljetovanja. Ponudio joj je snimanje demo snimaka s njim i njegovim partnerom Carlom Strukenom (Syndicated Rhytm Productions). Pjesme su brzo došle do ruku Shawna Cartera, poznatijeg kao Jay-Z. Oduševljen onim što je čuo, Carter je organizirao audiciju na kojoj je, vidjevši Rihannu, istog trenutka na stol stavio diskografski ugovor. Tada 16-godišnja Rihanna je potpisala, a ostalo je - kako sada izgleda - već bila pop povijest.

Prvi singl, "Pon De Replay" izbačen je pred ljeto 2005. i odmah je napravio neviđenu gužvu na top listama. Potpuno nepoznata pjevačica popela se na drugo mjesto Billboarda i ostvarila globalni hit ljeta prije no što je debi album "Music Of The Sun" bio objavljen. Album je ponudio još dva uspješna singla, ali Rihanna i njeni producenti nisu zaspali na lovorikama: već 2006. pojavio se "A Girl Like Me", s još većim hitovima "Unfaithfull", "Break It Off" i "S.O.S.".

Na trećem albumu, "Good Girl Gone Bad" iz 2007., Rihanna se polako udaljava od predvidljive kombinacije karipskih ritmova i klasičnih obrazaca modernog popa. Suradnici poput Timbalanda pomaknuli su njen glazbeni potpis bliže dance-popu, što je najbolje označio singl "Umbrella" koji prijeti postati još jedan hit ljeta, treći u nizu u već sada impresivnoj karijeri mlade pjevačice






Post je objavljen 04.12.2008. u 14:21 sati.