Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mrscvorovic

Marketing

Postimo zajedno!

Moja familija je po primanjima prosječna Hrvatska familija što znači da smo sirotinja. Ali pošto smo u drugim stvarima iznad prosjeka, dogovorili smo se da se nećemo oko Božića zajebavat poklonima. To smo izmislili još 90ih.
Nakon toga smo smislili i vrhunsku: BOŽIĆNA DIJETA JE DVOSTRUKA DIJETA!

Mi, neobični plebejci, za razliku od običnih plebejaca se u to blagdansko vrijeme bavimo duhovnim stvarima. U dnevnom boravku kako i priliči duhu obiteljskog zajedništva se svi zajedno grijemo oko jedine pećice na drvca. Pod svijetlom petrolejske lampe malo pišemo pjesme, malo raspravljamo o položaju obitelji u 21 stoljeću, malo jebemo mater popima i političarima, malo igramo šah, malo čovječe ne ljuti se, te pjevamo: U se vrime godišta....

Onda odradimo par intervalnih treninga, pa jedan aerobni. Meditiramo zajedno i ponaosob. Igramo stolni tenis na dasci položenoj na dva burenceta koje nam je donirao čovjek dobra srca.
Prije spavanja imamo sat duhovne obnove gdje se pomolimo za svakoga ponaosob a onda svatko ponaosob zahvali na nečemu svakome ponaosob.

Ali, nismo mi ništa tu posebno smislili. To su odavno smislile sve biblijske kulture. I doktori preporučuju post. Jednom godišnje da se posti jer se tako čisti organizam i jer je to ka zdravo i za psihu. Mi smo samo spojili duhovno sa nematerijalnim, jer nemamo kreditne kartice i jer smo kreditno nesposobni za ić u Crkvu.


Post je objavljen 04.12.2008. u 13:20 sati.