Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/queenneeuq

Marketing

Chapter I

Naslov:I don't know what to think enymore...



Bila je to mrkla noć. Veliki crkveni sat otkucao je ponoć. Djevojka u tamno plavom kaputiću trčala je po ulici.Ulica je bila jeziva i oblivena noćnom kišom. Mjesečina je obasjavala zidove i pritom sjajila kroz kapljice kiše. Djevojčici nije moglo biti više od 12 godina. Na kraju ulice se posklizne o lokvicu. Ogrebala se od hrapave kamenčiće. Iz koljena joj je curila crvena krv. Približavao joj se čovjek s crnom kukuljicom i štapićem u ruci. Kada je ugledao djevojčicu, potrčao je što brže može i čučnuo kraj nje. Ona sva nemoćna, pokušavajući pobjeći, stane na oštri kamen i poreže ruku. Odjednom taj tajanstveni čovjek skine kukuljicu i pokaže lice. Djevojčica uzdahne.
-Sve je u redu. Hannah, evo odmah smo kući.-smirujući je govorio čovjek. Zagrilo je curicu i stavio je na leđa. Koračao je ulicom dok nije stigao do velike crne kuće. Tu je stao i spustio djevojčicu.
-Uđi!-rekao je. Djevojčica ga nije poslušala.
-Ne, tata...kada ćeš se vratiti kući?-upitala je zabrinutim glasom.
-Hannah, ulazi. Molim te...na ulici nije sigurno, ma samo da smrtonoše ne dođu.-nastavljao je.
-Tata, ja i mama ne možemo bez tebe. Ne snalazimo se. Molim te vrati se kući!
Odjednom se zeleni mlaz pojavio niotkuda. Čovjek u kukuljici odbaci djevojčicu sa strane i ustima oblikuje "Volim te mila!". Usta su mu ostala oblikovana. Pao je na pod. Bio je u crvenoj lokvi krvi, a djevojčica je vrištala.


-Hannah, Hannah!-vikao je nečiji glas. Hannah se sva u znoju probudi i pogleda naokolo. Bila je u Slytherinskoj ženskoj spavaonici. Samantha ju je probudila.
-Što ti je?-upita ju Samantha
-Tata. Još uvijek oni snovi.-Hannah je govorila kroz stisnute zube.-Osvetit ću se ja tim mlakonjama.
-Saberi se.-smirivala ju je Samantha.
-Ma uopće, koliko je sati?
-Pola u noći. Daj sad lezi, pokrij, se zaspi. Ujutro imamo test. Nadam se da ću dobiti bar 2.-umorno je vrištala Samantha bacajući se na krevet.
-Znači tebe ne zanimaju moji problemi, ha? Samo ocjene? Da, kada te tako naučio tvoj brat štreber.
-Moj brat je štreber, ali me ničemu nije naučio. Ne čemu ti misliš.-
udrila je Samantha Hannu po glavi jastukom.
-Prestani!-bacila se Hannah i pokrila dekicom preko glave.



Ujutro se čulo samo vrištanje Hanne i Samanthe. Bilo je 9:00 a one su ležale u krevetu. Zbunjene prošlom večeri, valjda su zaspale i propustile prvo predavnje-test.
-Jebemti Hannah! Pa zar ti ne možeš ništa napraviti kako treba?-ljutila se Samantha, a Hannah se samo prodorno smijala.
-Što ti je krivo?-rekla je Hannah ispuštajući dim.
-Daj mi.-Samantha je pokazala prema cigareti između Hanninih prstiju. Hannah joj ju je ispružila a, Samantha je potegnila dim. Zrakom su se kretali obalčići sivkastog dima kretajući se prema prozoru.
-I, što planiraš danas u vezi Marka?-upitala je Hanna dižući obrve gore-dolje.
-Ništa, otpilit ću ga.-
-Hej, Sam, nemoj tako, Mark je dobar frajer. Pa i dugo ti je trebalo da nađeš nekog poput njega...-u sred tog razgovora u Slytherinsku prosotoriju upadne Jake stavljajući im štapić na vratove i vičući:
-Jeste li to učinile? Ha? Onda?- Hannah i Samantha nisu znale što misliti. Po glavi im se motalo samo: "Što?", "Kada?", "Kako?" i "Gdje?". Nisu znali o emu Jake priča.
-Šta?-upitale su jednoglasno, a Jake je skužio da ne lažu. Spustio je štapić i udahnuo:
-Danas, na predvanje...McEvansica nije došla. Ubijena je.-Jake je stao-Mislu da ste to vi...jer vi niste bili na predvanju...jutros. Pretražit će cijelu Slytheirnsku prsotoriju.-
-Jake...a tko bi ubio nevinu, staru profesoricu Čaorlija?-upitala je Hannah.


Nastavit će se...

Post je objavljen 14.12.2008. u 16:48 sati.