Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Rješenje go-problema broj 214.

Kaj?
Ste bili v brigi kaj ni bilo rešenja, a ponedeljak je prešel. No, no. Sve je vredu. Se malo zakasnilo. Mogli ste se tak gombati jen dan više.
Sigurno ste skužili da treba igrati nekaj posebno; kaj zgldi kaj da ni dobro za crnoga. Da bi beli spojil na C2, bi imal čak četri slobode, a to je dve više nek crni koji je tu s njim u dotiku. Kak to zaustavit?
Ak denete na 1. C2, beli to sigurno više nemre. Taj kamen bute čak i zgubili, al se bu počelo razvijati nekaj zanimljivo v kutu.
Bela trojka je na zadnjoj slobodi i beli mora igrati 2. D2, jer bi mu inače opala tri kamena.
Ovaj crni na C2 je sad odmrčal, al tu je kut, a u kutu se svakaj dogoditi more. Zidovi su u kutu sa dve strane, pa bi nogometnim rečnikom bilo moguće razne matinele delati.
Pa ajmo! Crni igra 3. B1! Ostavlja napadnuti kamen i napada bijeloga na B2. Nebu ga mogel zarobiti, al frka je tu!
Ak sad beli brani svoj napadnuti kamen tak da igra na A2, crni bi odigral na D1. Tak bi napal četri bela, a napravil je ko na C1 – C2. To ni najbolje rešenje za beloga. Bolje je da odmah uzme crni kamen igrom 4. C1, Sad više nemre biti ko na C1 – C2, al crni sad igra na 5. A2. Ste vidli kaj je nastalo? Na prvi pogled je tu ko na C2 – B2, al je na potezu beli i on igra 6. A1 i uzima crni kamen na B1. Sad više nema koa na C2 – B2, al je nastal ko na B1 – A1.
Kaj kojeva tu ima!!! Ak crni dobi taj ko uzima sledeći i pokreće ko na C2 – B2.. Znači, da crni dobije ovaj sukob, treba dva puta dobiti ko. Ako pak beli dobije taj na B2 – C2, treba dobiti još i onoga na A1 – B1.
Dakle kojeva ko u priči ... :)))
bl. Muradenu

Post je objavljen 02.12.2008. u 10:21 sati.