Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pisacuspon

Marketing

Tečaj dramaturgije i

Trening praktične dramaturgije i predavanja o realizaciji projekta

Neću ići, ali vi biste trebali....

Image Hosted by ImageShack.us

15. i 16.12. u Zagrebu se održava trening praktične dramaturgije u organizaciji Centra za dramsku umjetnost. Voditelji - Janez Janša i Isabel de Naveran.


Trening praktične dramaturgije je intenzivna dvodnevna radionica namijenjena autorima čiji su radovi iz područja suvremenih izvedbenih umjetnosti (ples, kazalište, performans, različiti hibridni i interdisciplinarni projekti s izvedbenim momentima) u procesu realizacije.

Radionicu organizira regionalna platforma /East Dance Academy/, u sklopu projekta “What To Affirm? What To Perform?“, unutar kojeg surađuju: Centar za dramsku umjetnost (Zagreb), Maska (Ljubljana), Tanzquartier (Beč), Nacionalni plesni centar (Bukurešt) i Allianz Kulturstiftung.

Radionicu u Zagrebu vode Janez Janša (ex Emil Hrvatin), kazališni redatelj i član uredništva časopisa Maska (Ljubljana) i Isabel de Naveran, umjetnica i teoretičarka, članica uredničtva časopisa Cairon (Bilbao).

Trening je zamišljen tako da osigura produktivan dijalog o umjetničkom procesu, konceptualnim problemima povezanim s nastajanjem predstave/rada, kao i intenzivan rad autora, suradnika i/ili izvođača na dramaturškoj strukturi projekta i refleksiji umjetničkog procesa.

Tijekom treninga, gostujući dramaturzi (Janša i De Naveran) radit će u pojedinačnim trosatnim sesijama na najviše šest projekata, koji su u trenutku prijave već u nekoj fazi produkcije.

Svaki od prijavljenih autora ili skupina treba omogućiti gostujućim dramaturzima uvid u proces nastajanja predstave odnosno rada, tako što će im osigurati da prisustvuju probama u prostoru koji sami koriste. Od autora se očekuje da pokažu elemente predstave/rada na kojem rade ili dijelove vec gotovog materijala, a ako se radi o djelu koje je već imalo premijeru, trebalo bi pripremiti materijale koji se odnose na dalji proces razvoja predstave. Radi uvida u proces rada, potrebno je kratko predstavljanje dosadašnjeg radnog procesa i trenutnih dramaturških rješenja - koje bi trebalo biti izvedeno uživo.

Prijava treba sadržavati:
- naziv projekta
- kratak opis projekta (1 kartica)
- ime(na) autora i suradnika
- u kojoj je fazi projekt u vrijeme održavanja treninga
- planirani datum završetka projekta
- koja su očekivanja od treninga
- mogćce mjesto održavanja pokazne probe i diskusije
- kontakt (e-mail adresa, telefon)

Sudjelovanje u treningu je besplatno, a prijaviti se možete Centru za dramsku umjetnosti, na adresu ana@cdu.hr najkasnije do 1. 12. 2008, a dodatno se informirati također možete na toj adresi ili na broju telefona 01/4846-176.

O izboru projekata na kojima će se raditi kao i o rasporedu treninga bit ćete obaviješteni do 05.12.2008.


Post je objavljen 01.12.2008. u 13:15 sati.