Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Rolani kruh s blitvom

Image and video hosting by TinyPic


700 g brašna
1 čajna žlica soli
25 g margarina
150 ml mlijeka
oko 300 ml vode
2 čajne žlice suhog kvasca ili 2 paketića Dr. Oetker Garant kvasca (posebna vrsta kvasca pri čijoj upotrebi nije potrebno ostaviti tijesto da se diže)
+
15ak listova blitve


Ako koristite suhi kvasac, brašno i sol stavite u posudu, dodajte mekani margarin narezan na listiće, 1 čajnu žlicu šećera u prahu i kvasac, sve promiješajte. U sredini napravite udubinu pa dodajte mlijeko i toplu vodu. Zamijesite rukama glatko tijesto, po potrebi dodajte vodu. Prebacite tijesto na malo pobrašnjenu podlogu i mijesite da tijesto bude glatko i rastezljivo.

Tijesto stavite u nauljenu posudu, pokrijte ga i ostavite da se diže 1 sat na toplom mjestu.

Za to vrijeme, blitvi odrežite središnji bijeli dio i stabljiku.
Image and video hosting by TinyPic

Zeleni dio blitve operite i dobro osušite kuhinjskom krpom.

Po želji, listove blitve možete prokuhati oko 1 min u kipućoj posoljenoj vodi. Stavite ih zatim u hladnu vodu pa ih onda ocijedite i osušite kuhinjskom krpom.


Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi.

Na tijesto poredajte suhe listove blitve.
Tijesto zarolajte.
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Lim za pečenje (četvrtasti, okrugli...) nauljite, obložite papirom za pečenje pa i njega nauljite. Na papir stavite narolano tijesto, pokrijte ga i ostavite da se diže 30ak min.

Po želji, kruh premažite mlijekom i posipajte ga sezamovim sjemenkama.

Kruh stavite u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva i pecite ga 15 min. Zatim smanjite temperaturu na 200 stupnjeva i pecite još oko 25 min.

Pečeni kruh pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se ohladi.


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic



Ako koristite Garant kvasac, u posudu stavite brašno, sol, mekani margarin narezan na listiće, Garant kvasac, hladno mlijeko i vodu. Miksajte mikserom, nastavcima za tijesta, 2 min na najvećoj brzini, po potrebi dodajte vodu.

Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi. Na tijesto rasporedite pripremljene listove blitve pa ga zarolajte.
Lim za pečenje nauljite, obložite ga papirom za pečenje pa i njega nauljite. Na papir stavite narolano tijesto i ostavite ga da odstoji 15 min.
Po želji, kruh premažite mlijekom i posipajte ga sezamovim sjemenkama.

Kruh stavite u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva i pecite ga 15 min. Zatim smanjite temperaturu na 200 stupnjeva i pecite još oko 25 min.

Pečeni kruh pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se ohladi.



Recepti sa zelenim dijelom blitve
Bešamel blitva
Kruh-pita od blitve i sira
Kuhani svitak s blitvom
Lisnata pita od špinata
Pikantne buhtle
Pita od blitve i sira
Plitvička gibanica od sira, blitve i jaja
Rolada od blitve
Svitci od lazanja i blitve
Talijanska uskršnja pita
Torta od tjestenine, špinata i sira
Zapečena blitva s krumpirom
Zapečeni crepęs od blitve s umakom od sira
Zapečeni sendviči s blitvom i sirom



Post je objavljen 01.12.2008. u 12:02 sati.