Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Thaci: priznanje Kosova iz Podgorice došlo u pravo vrijeme

Kosovski premijer Hashim Thaci ocijenio je kako je crnogorsko priznanje neovisnosti Kosova iz listopada bila ispravna odluka Podgorice donesena u pravom trenutku, dodajući kako ona odražava pro euroatlantsku politiku obje zemlje, objavila je u nedjelju podgorička novinska agencija MINA.

"Tim činom Crna Gora se dokazala kao respektabilan član obitelji država koje baštine demokraciju i slobodu", kazao je Thaci za MINA-u.

Upitan što crnogorsko priznanje donosi regiji glede odnosa Crne Gore, Kosova i Srbije, Thaci je kazao da je to stabilnost.

"Najprije i najvažnije, to donosi sigurnost i unaprijediti će suradnju u svim oblastima od interesa za obje zemlje. To će pomoći i Srbiji da razumije da je suradnja slobodnih i neovisnih država jedini način za kretanje svih zemalja zapadnog Balkana ka Europskoj uniji i NATO-u", ocijenio je on.

Kosovski premijer je najavio da će "u bliskoj budućnosti" biti otvoreno veleposlanstvo Kosova u Podgorici, te kako očekuje da će Crna Gora uskoro uspostaviti diplomatsko predstavništvo u Prištini.

Thaci je najavio i da će uskoro posjetiti Crnu Goru, dodajući kako datum posjeta još nije utvrđen.

Post je objavljen 01.12.2008. u 11:39 sati.