Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gastrouzitak

Marketing

MESO U ŠPINATU



Prisjetim se malo dječijih dana: "Mornar sam Popaj ja...!" i onda priča o zdravom špinatu punom željeza. Zatim su krenule priče kako špinat nije zdrav i kako nema toliko željeza kako se pričalo. No, sve to na stranu špinat je zelena namirnica i samo svojim izgledom pokazuje koliko je zdrava. Da, teba paziti da špinat nije star jer veže metale, ali koga briga za kemiju, nije niti ukusan! Najbolji je friško kupljen na placu i odmah strpan u lonac. U slučaju da je doba godine kada nema baš špinata na raspolaganju, zavirimo u škrinju i kupimo smrznuti, kao što sam ja napravila za današnji obrok:

MESO U ŠPINATU

Sastojci za 2 osobe:

1-2 kremenadla po osobi
1 pakiranje smrznutog špinata
1-2 dcl acidofila ili kisele vrhnje
5 g maslaca
mljevena paprika, sol, vegeta
1 češnjovka češnjaka, usitnjena
malo muškatnog oraščića

-------------------------

Tavu, neljepive površine s dobrim poklopcem zagrijati na vatri. Staviti kremenadle koji su prije začinjeni (c. paprikom, soli i vegetom). Poklopiti. Kad se zazlati s jedne strane, okrenuti. Poklopiti. Smanjiti vatru i pustiti da se polako peče, po potrebi malo podliti vodom. Kad je meso mekano pod vilicom izvaditi u vatrostalnu zdjelu. Na masnoći od mesa staviti špinat poklopiti. Lagano kuhati dok se ne otopi, i još malo pustiti. Dodati češnjak, muškatni oraščić. Maknuti s vatre, dodati acidofil i maslac u vruće, promiješati.

Poslužiti tako da se prelije preko kuhane cvjetače i mrkvice, te kremenadla.




Post je objavljen 01.12.2008. u 08:47 sati.