Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/travarstvoo

Marketing

Magične biljke

Stari narodi instinktivno su znali koje su biljke u prirodi korisne, a koje su otrovne i treba ih izbjegavati. Takoder se pretpostavlja i da su poput zivotinja instinktivno osjecali kad je u njihovoj hrani falilo odredenih vitamina ili minerala, zato su se selili na druge prostore, da bi pronasli zdraviju hranu u prirodi. Vremenom su ljudi izgubili te nagone, a intuitivno znanje o ljekovitim svojstvima biljaka polako je padalo u zaborav, ostajuci ipak sacuvano unutar raznih paganskih kulteva, ciji su vracevi i iscjelitelji drevnu mudrost prenosili s koljena na koljeno, pa i kroz narodne predaje i lokalne mitove.

Ta stara znanja ponovo izranjaju u danasnjem svijetu, kroz prisjecanje na mudrost vjestih zena - iscjeliteljica i drevnih samana,koji su iz bogate zemaljske riznice uzimali darove majke prirode, da bi lijecili i obnavljali, te se napajali sa energijama cvijeca, drveca, suma, livada i planinskih vrhunaca.

Biljke, koje su poznavali podjelili su u cetiri grupe:


1. Biljke za zastitu
2. Biljke za iscjeljivanje
3. Biljke koje su povecavale spolnu moc i privlacnost, te su kao takve sluzile za privlacenje ljubavi i putenih uzitaka
4. Biljke koje su se koristile u magijskim ritualima.

Biljke za zastitu su bile slijedece: luk, cesnjak, akacija, bosiljak, cicak, breza,hrast, borovnica, imela, lovor, mandragora, kopriva, ruzmarin, itd.
Biljka

Ime:Klinčić
Planet kojim vlada: Jupiter
Element: vatra
Spol: muški
Magična svojstva: Koristi se u svrhu zaštite, egzorcizma, ljubavi, novca i sreće. Kao incens za privlačenje novca, poništavanje negativnosti, čišćenja, privlačenja sreće ili u ritualima za prestanak ogovaranja. Nosi se za privlačenje suprotnog spola, za zaštitu ili pobijanje negativne energije oko sebe. Također vješa se iznad krevetića za zaštitu beba i djecu


Zadače mi šaljite na monika.pehar@hotmail.com

Post je objavljen 29.11.2008. u 16:28 sati.